Tai – buvęs Vyriausybės apsaugos departamento darbuotojas, liberaldemokratas, išrinktojo Prezidento Rolando Pakso pažįstamas Juozas Šimelionis.

„Atrodo, kad Juozas yra tik tarpininkas, o tikrasis užsakovas – vieno labai žymaus šalies politiko aplinkos atstovas. Sraigtasparnio ūžimas girdisi“, – sakė H.Mackevičius. A.Valinskas buvo atviresnis ir konkretesnis: „Aš manau, kad šis užsakovas – Jurijus Borisovas“.

Su „Avia Baltika“ prezidentu J.Borisovu neseniai buvo susitikęs A.Valinskas. Pramogų verslo atstovui susidarė įspūdis, kad pašnekovui ir jo remtam išrinktajam Prezidentui nepatinka humoristiniai siužetai, sukurti apie juos.

Sužinojęs, kad juo ir H.Mackevičiumi buvo domimasi VAD duomenų bazėje, A.Valinskas išsiuntė oficialius paklausimus daugybei tarnybų. STT ir Valstybės saugumo departamentas atsakė, kad nerinko apie jį duomenų.

„Lietuva – giminių kraštas, – išsisukinėjo A.Valinskas nuo tiesaus atsakymo, kaip buvo susektas J.Šimelionis. – Jei vieni gali užsisakyti informaciją apie mus, mes – taip pat.

Esu pasiryžęs eiti iki galo. Tai darysiu ne tik dėl savęs, bet ir tam, kad tokie atvejai ateityje nesikartotų ir su kitais piliečiais“.

„Tai, kad buvau viešai apkaltintas, jog užsakiau rinkti duomenis apie H.Mackevičių ir A.Valinską, man buvo tarsi griaustinis iš giedro dangaus“, – vakar „Lietuvos rytui“ tvirtino saugos tarnybai „Asmens sargybinis“ vadovaujantis J.Šimelionis.

Saugos tarnybos vadovas kategoriškai neigė, kad yra prašęs savo buvusių kolegų rinkti informaciją apie „dviratininkus“. Jis tvirtino net nepažįstąs VAD pareigūno Gintaro Šato, kuris, anot dviratininkų, rinko šią informaciją.

Buvęs pareigūnas prisipažino gerai pažįstantis R.Paksą: „Su juo susipažinau prieš kelerius metus viename priėmime, o pernai įstojau į jo vadovaujamą partiją“.

J.Šimelionis tuometės Aukščiausiosios Tarybos apsaugos tarnyboje pradėjo dirbti 1991 metų sausį. Iš pradžių jis saugojo šalies premjerą, o vėliau tapo Prezidento Algirdo Brazausko asmens sargybinių vadovu.

Iš darbo Aukščiausiosios Tarybos apsaugos skyriuje J.Šimelionis išėjo 1993 metų vasarą, kai buvo pradėtas šios tarnybos reorganizavimas.

Iš karto po to jis pradėjo saugoti su „Vilniaus brigada“ siejamą verslininką Dovydą Kaplaną, pravarde „Dodikas“. J.Šimelionis šio biografijos fakto neslepia, tačiau tvirtino, kad D.Kaplaną saugojęs tuometinės Vidaus reikalų ministerijos vadovybės nurodymu.

Į žiniasklaidos akiratį J.Šimelionis pateko ir iškart po žurnalisto V.Lingio nužudymo, kai prokuratūros pareigūnai nutarė sulaikyti D.Kaplaną. Tuomet savo bute užsibarikadavęs D.Kaplanas atsisakė įsileisti pareigūnus – jis telefonu iškvietė atvykti savo sargybinį J.Šimelionį.

Po incidento J.Šimelionis atsisakė saugoti „Dodiką“. Jis pradėjo dirbti apsaugos tarnybos „Redenas“ vadovu, o vėliau tapo Marijampolės „Algos“ koncerno apsaugos tarnybos vadovu. Prieš kelerius metus J.Šimelionis įkūrė saugos tarnybą „Asmens sargybinis“.