– Kaip seniai esate pažįstama su A.Valinsku?

– Žmonės, matantys mus dirbančius, įsivaizduoja, kad kartu esame labai seniai. Tačiau iš tiesų pažįstame vienas kitą nuo praėjusių metų rudens, kai A.Valinskas pradėjo rengti "Išsipildymo akciją" TV3 televizijoje. Tuo metu buvau televizijos atstovė spaudai.

– Ar pakanka metų norint gerai pažinti žmogų?

– Nesiruošiu su Arūnu tuoktis (juokiasi). Nusprendusi su juo dirbti įvertinau visas darbines ir asmenines savybes, man to pakako. Iš jo galima daug ko pasimokyti, augti šalia.

– A.Valinskas neatsiejamas nuo tokių savybių kaip šmaikštumas, ironija, humoro jausmas... Ar pati pasižymite tuo pačiu?

– Labai sunku save vertinti, bet bendraujant su juo humoro jausmas būtinas. Per didelė rimtis ir situacijų komplikavimas dar niekam nepadėjo. Aišku, nedrįsčiau su juo lygintis. Konkuruoti su A.Valinsku būtų sunku bet kurioje srityje. Laimėčiau nebent moteriškumo kovą (juokiasi).

– Nujautėte, kad kada nors dirbsite Seime?

– Kai pasvarstau apie karjeros posūkius, kartais pagalvoju, kad pasiduodu sėkmingai likimo tėkmei (pastuksena tris kartus į stalą). Neįsivaizdavau, kad vos aštuoniolikos tapsiu televizijos atstove spaudai. Pasvarstydavau, kad būtų įdomu išbandyti darbą valstybės tarnyboje, bet niekada nemaniau, jog būsiu Seimo vadovo atstovė spaudai. Ne, to mano planuose nebuvo.

– Niekada nenorėjote būti žinoma ir populiari?

– Pagalvodavau, bet vydavau tą mintį šalin. Kai esi viešas asmuo, atsakomybės neišmatuojamai daugiau... Matyt, kiekvienas pradėdamas mokytis žurnalistikos pasvajoja, kad kada nors bus žvaigždė. Šis jausmas ir man nebuvo svetimas.

Perėjau visus žurnalistikos laiptelius: pradėjau nuo darbo spaudoje, atlikau praktiką televizijoje, buvau žinių reporterė. Labai viliojo viešieji ryšiai. Svajojau turėti ir autorinę laidą, bet ta svajonė dabar giliai kampe paslėpta (šypsosi). Man dar viskas prieš akis. Kai nudirbsiu visus rimtus darbus, tada ją vėl prisiminsiu.

– Rugsėjo pradžioje atšventėte savo vestuves. Ką veikia jūsų vyras?

– Taip, permainos mano gyvenime – ne tik profesinės, bet ir asmeninės (šypsosi). Vyras Tomas dirba finansų srityje. Vienas iš dviejų turi stipriau stovėti ant žemės.

Kaip gerai Indrė pažįsta savo šefą?

– Kokią kavą geria A.Valinskas?

– Kavą ruošia sekretorė (šypteli). Bet jis nėra reiklus ir pretenzingas tokiems dalykams. Žinau tik, kad Arūnas labai mėgsta "Borjomi" mineralinį vandenį.

– Mėgstamiausia boso frazė?

– Tų frazių žinau ne vieną. Pastaruoju metu jis labai mėgsta sakyti: "Tai yra normalu." Bet priešingai, nei rodoma humoro laidose, nesikeikia.

– Mėgstamiausias patiekalas?

– Tai galėtų pasakyti tiktai Inga Valinskienė.

– Kaip dažnai susitinka su žmona darbe?

– Dažniausiai per plenarinius posėdžius. Kartais ji ateina į Seimo pirmininko kabinetą, bet nedažnai. Nepiktnaudžiauja žmonos pareigomis Seime (šypsosi). Aš į jo kabinetą užsuku kelis šimtus kartų dažniau nei ji.

– Muzikinis A.Valinsko skonis?

– Kai jis dar vesdavo radijo laidą su Antanu Nedzinsku, biure klausydavo radijo stoties "Lietus". Nežinau, kokios muzikos Arūnas klausosi laisvalaikiu, bet, matyt, lietuviškos.

– Kokiais kvepalais kvėpinasi?

– Pavadinimo nežinau, bet galiu įvertinti kaip moteris – tikrai neblogais (juokiasi).

– Seimo pirmininko batų dydis?

– Būtų kvaila spėti, nes tikrai nežinau. Bet galiu pasakyti marškinių dydį – keturiasdešimt trečias (pergalingai šypsosi).

– Kraujo grupė?

– Reikės tuo pasidomėti. Maniau, kad žinau gana nemažai, bet, pasirodo, reikės dar labai daug ką išsiaiškinti (juokiasi).

– Ar kaip ir jūsų viršininkas vadovaujatės Dešimčia Dievo įsakymų?

– Stengiuosi. Esu religinga katalikė, kartais einu išpažinties.

– Ką skelbia šeštasis Dievo įsakymas?

– Dieve tu mano... Egzaminas (juokiasi).

– Ką tik pažeidėte vieną iš Dešimties Dievo įsakymų. Juk negalima minėti Dievo vardo be reikalo...

– Ne, neatsiminsiu (leipsta juokais).

Kolegiški patarimai

Juventa Mudėnienė, buvusi Seimo pirmininko atstovė spaudai:

Seime dirbau dvejus metus, buvau Seimo vadovų Viktoro Muntiano ir Česlovo Juršėno atstovė spaudai. Tai dvi be galo skirtingos mokyklos: V.Muntiano "kietoji" ir Č.Juršėno – "lanksčioji ir išmintingoji". A.Valinsko mokykla, ko gero, vadinsis "įdomioji".

Tikrai manau, kad mane pakeitusiai Indrei bus nenuobodu. Ką galėčiau jai patarti? Dieve mano! Kam jai tie patarimai, jei ji puikiai moka dirbti! Ji tikra šaunuolė, mes pažįstamos nuo televizijos laikų. Dabar matau ją į naują darbą kimbančią entuziastingai, geranoriškai, ji tiesiog spinduliuoja. Galėčiau tik palinkėti: ir toliau taip.

O publika Seime specifinė… Turiu šiokios tokios patirties, kaip tokie spinduliuojantys žmonės įspraudžiami į taisyklių rėmus. Ir aš sulaukdavau pastabų: "Gesink savo lemputę." Norėčiau, kad Indrė nesileistų išmušama iš vėžių nei replikomis, nei kuždesiais už nugaros.