Į naują Seimą neišrinktos parlamentarės kandidatūra pasirinkta todėl, kad ankstesnis komiteto pasirinktas asmuo, taip pat Darbo partijos atstovas Mečislovas Zasčiurinskas yra išrinktas į Seimą, o LRT tarybos nario pareigos nėra suderinamos su darbu parlamente.

ŠMKK pirmininko Virginijaus Domarko teigimu, A. Pitrėnienės kandidatūra trečiadienį vykusiame komiteto posėdyje buvo patvirtinta vienbalsiai.

Spalio 14 d. ŠMKK į LRT tarybą delegavo buvusį socialinės apsaugos ir darbo viceministrą M. Zasčiurinską, bet rinkėjai „darbietį“ išrinko į Seimą, todėl LRT tarybos nario pareigų eiti jis nebegalės.

Dar anksčiau komitetas buvo siūlęs psichologo Gedimino Navaičio kandidatūrą, bet parlamentas jai nepritarė, nes G. Navaitis tuo pat metu buvo ir Liberalų sąjūdžio kandidatas į Seimą.

Kandidatą užimti laisvą tarybos nario vietą siūlė opozicinės Seimo frakcijos. A. Pitrėnienės, o anksčiau M. Zasčiurinsko, kandidatūrą komitetui pasiūlė opozicinė Darbo partijos frakcija. „Tvarka ir teisingumas“ LRT taryboje norėjo matyti žurnalistą Vytautą Matulevičių, konservatoriai-krikdemai - buvusį švietimo ir mokslo ministrą K. Platelį.

DELFI primena, kad laisva vieta LRT taryboje atsirado po to, kai iš tarybos pirmininko posto ir apskritai iš tarybos narių pasitraukė Valentinas Milaknis. Tokį sprendimą jis teigė priėmęs po nesugebėjimo apginti Dariaus Kuolio laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“ bei dėl to, kad nepasitiki naujuoju LRT vadovu Audriumi Siaurusevičiumi.

LRT tarybai šiuo metu vadovauja istorikas, Kovo 11-osios Akto signataras socialdemokratas Gediminas Ilgūnas.

LRT taryba – aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas, atstovaujantis visuomenės interesams. Taryba sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po 4 tarybos narius skiria prezidentas ir Seimas, po 1 narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

LRT tarybai dar priklauso Alvydas Jokubaitis, Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Valatka, Romas Sakadolskis, Saulius Vosylius, Edmundas Ganusauskas, Eglė Pranckūnienė, Auksė Balčytienė, Saulius Drazdauskas, Dainius Radzevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją