ŠMKK pirmininkas Virginijus Domarkas DELFI sakė, kad M. Zasčiurinsko kandidatūrą antradienio posėdyje palaikė 5 komiteto nariai. 4 ŠMKK nariai balsavo už tai, kad į tarybą būtų pasiūlyta Kornelijaus Platelio kandidatūra.

Kandidatą užimti laisvą tarybos nario vietą siūlė opozicinės Seimo frakcijos. M. Zasčiurinsko kandidatūrą komitetui pasiūlė opozicinė Darbo partijos frakcija. „Tvarka ir teisingumas“ LRT taryboje norėjo matyti žurnalistą Vytautą Matulevičių, konservatoriai-krikdemai - buvusį švietimo ir mokslo ministrą K. Platelį.

M. Zasčiurinskas – antras ŠMKK į tarybą siūlomas kandidatas. Pirmąkart ŠMKK į LRT tarybą Seimui siūlė skirti Liberalų sąjūdžio deleguotą G. Navaitį, tačiau Seimas tam nepritarė motyvuodamas, kad psichologas kandidatuoja į Seimą. Mat tapęs parlamentaru, anot kai kurių Seimo narių, G. Navaitis turėtų palikti tarybą ir į ją reikėtų deleguoti kitą kandidatą.

DELFI primena, kad laisva vieta LRT taryboje atsirado po to, kai iš tarybos pirmininko posto ir apskritai iš tarybos narių pasitraukė Valentinas Milaknis. Tokį sprendimą jis teigė priėmęs po nesugebėjimo apginti Dariaus Kuolio laidos „Tarp Rytų ir Vakarų“ bei dėl to, kad nepasitiki naujuoju LRT vadovu Audriumi Siaurusevičiumi.

LRT tarybai šiuo metu vadovauja istorikas, Kovo 11-osios Akto signataras socialdemokratas Gediminas Ilgūnas.

LRT taryba – aukščiausiasis visuomeninio transliuotojo valdymo organas, atstovaujantis visuomenės interesams. Taryba sudaroma 6 metams iš 12 asmenų – visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po 4 tarybos narius skiria prezidentas ir Seimas, po 1 narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos vyskupų konferencija.

LRT tarybai dar priklauso Alvydas Jokubaitis, Marcelijus Martinaitis, Rimvydas Valatka, Romas Sakadolskis, Saulius Vosylius, Edmundas Ganusauskas, Eglė Pranckūnienė, Auksė Balčytienė, Saulius Drazdauskas, Dainius Radzevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją