Pasak LRA direktorės Julijos Morkūnaitės, rugsėjo mėn. Vilniuje buvo išrašyta 70 administracinės teisės pažeidimų protokolų bei skirtos administracinės nuobaudos nuo 500 iki 1000 litų. Viso Vilniuje išrašyta baudų už maždaug 50 tūkst. litų. Tuo tarpu Kaune lauko reklamos pažeidėjams surašyti 8 protokolai bei pateikti 225 įspėjimai, iš kurių 15 neteisėtai pakabintų išorinės reklamos iškabų po konsultacijų buvo suderinta.

„Įpusėjusi akcija vyksta sklandžiai ir sulaukia vis didesnio visuomenės susidomėjimo. LRA ir savivaldybių atstovai sulaukė daugiau pranešimų apie nelegalią lauko reklamą, o ir daugybė reklamos savininkų patys domisi ir derina išorinę reklamą. Savivaldybės savo ruožtu iš pradžių nebaudžia pažeidėjų, informuodamos apie reklamos derinimo būtinumą bei suteikdamos galimybę elgtis teisėtai ir reklamas legalizuoti“, - teigia LRA direktorė.

Vakarų Lietuvoje, Klaipėdos mieste per rugsėjį savivaldybės atstovai išrašė du protokolus ir pateikė 28 įspėjimus, o Panevėžyje buvo įspėti 32 lauko reklamos pažeidėjai. Pirminiais LRA duomenimis, nelegalių lauko reklamos plokštumų skaičius šalyje siekia keliasdešimt tūkstančių, o jos rinka – iki kelių šimtų tūkstančių litų.

Nesuderinta reklama su miestų savivaldybėmis darko miestų veidus, daro žalą savivaldybių biudžetams, nes už ją nėra mokami mokesčiai miestams, priešingai nei už legalią.

„Lauko reklamos dezinfekcijos" projektas truks iki spalio mėnesio pabaigos. Jo metu, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų savivaldybių įgalioti atstovai yra įpareigoti užtikrinti aktyvią lauko reklamos kontrolę, bausti nelegalios reklamos teikėjus, imtis kardinalių „švarinimo" veiksmų - prireikus, išmontuoti nelegaliai įrengtus lauko reklamos statinius ar įrenginius. Projektą inicijuoja Lauko Reklamos Asociacija, kuriai šuo metu priklauso trys šalies lauko reklamos bendrovės: UAB „JCDecaux Lietuva", UAB „Actual City Media" ir UAB „ETN Baltic".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją