Ketvirtadienį spaudos konferencijoje SRTRF tarybos pirmininkas Stanislovas Žvirgždas pažymėjo, kad šiais metais fondo biudžeto padidinimas ir buvo skirtas regioninei žiniasklaidai paremti. Pernai šio fondo biudžetas buvo 2 mln. 840 tūkst. litų, o šiemet - 3 mln. 88 tūkst. 560 litų.

Šiemetiniame konkurse dėl valstybės finansinės paramos spaudos, televizijos, radijo ir interneto kultūrinės bei šviečiamosios veiklos dalyvavo 156 viešosios informacijos rengėjai: 75 spaudos (paremta - 49), 36 televizijos, (paremta - 16), 12 radijo (paremti 9) bei 33 interneto (paremti 22) projektai.

Pasak S.Žvirgždo, neremtini yra paviršutiniškai parengti, neaiškios koncepcijos ir neturintys plėtros ir sklaidos galimybių projektai bei tie, kuriuose iš anksto planuojamas neefektyvus lėšų panaudojimas.

Fondo tarybos pirmininkas akcentavo, kad fondas remia ne leidinius, o kultūrinius šviečiamuosius projektus tuose leidiniuose.

Didžiausią paramą - po 200 tūkst. litų - iš spaudos projektų gavo susijungę leidiniai "Literatūra ir menas" ir "Dienovidis", pateikę projektą "Lietuvos kultūra: politika, procesai, vardai, įvykiai" bei žurnalas "Metai" už projektą "Naujausia lietuvių literatūra, literatūros mokslas ir kritika, eseistika, geriausi užsienio autorių kūriniai mėnraštyje "Metai".

Iš garso ir vaizdo projektų didžiausią fondo paramą - 45 tūkst. litų - gavo "Katalikų radijo" "Mažoji studija", pateikusi kultūrinių programų projektą. 35 tūkst. litų skiriama Muzikos informacijos ir leidybos centrui interneto puslapio plėtojimui, tokia pati suma paskirta LNK televizijos laidos "Kalbos patarimai" projektui.

SRTRF įkurtas 1996 metais pagal Visuomenės informavimo įstatymą ir yra finansuojamas iš valstybės biudžeto. Tai yra savarankiška visuomenės institucija, skatinanti viešosios informacijos rengėjų kultūrinę bei šviečiamąją veiklą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją