Anot LRA direktorės Julijos Morkūnaitės, per ne pilną mėnesį Vilniuje buvo išrašyti 24 protokolai, Panevėžyje – 18, abiejuose miestuose pažeidėjams pateikta daugybė įspėjimų. Daugiausia įspėjimų susilaukė Kauno miesto pažeidėjai, tuo tarpu įspėjimų ir pažeidimų skaičius kituose miestuose dar tikslinamas.

„Daugiausiai savivaldybių atstovų dėmėsio susilaukė nesuderintų bei nelegalių išorinės reklamos iškabų savininkai ir tai akivaizdžiai yra viena opesnių visos rinkos problemų“, - sako J. Morkūnaitė.

Jos teigimu, pirmą kartą Lietuvoje vykdomas „Lauko reklamos dezinfekcijos“ projektas susilaukė didelio visuomenės palaikymo, o jį tik pradėjus savivaldybės sulaukė daugybės skambučių ne tik skundžiančių nelegalią reklamą, bet ir susijusių su lauko reklamos derinimu, jos naudojimu įvairiose plokštumose. „Pats projekto žinomumas, paskatino nelegalios reklamos savininkus pačius nusikabinti nesuderintas reklamas ar tiesiog pradėti jas derinti, nepažeidžiant įstatymų“,- sako ji.

Pirminiais LRA duomenimis, nelegalių lauko reklamos plokštumų skaičius šalyje siekia keliasdešimt tūkstančių, o jos rinka – iki kelių šimtų tūkstančių litų. Nesuderinta reklama su miestų savivaldybės darko miesto veidus, daro žalą savivaldybių biudžetams, nes už ją nėra mokami mokesčiai miestams, priešingai nei už legalią.

„Lauko reklamos dezinfekcijos" projektas truks iki spalio mėnėsio pabaigos. Jo metu, Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio miestų savivaldybių įgalioti atstovai yra įpareigoti užtikrinti aktyvią lauko reklamos kontrolę, bausti nelegalios reklamos teikėjus, imtis kardinalių „švarinimo" veiksmų - prireikus, išmontuoti nelegaliai įrengtus lauko reklamos statinius ar įrenginius.

Projektą inicijuoja Lauko Reklamos Asociacija, kuriai šuo metu priklauso trys šalies lauko reklamos bendrovės: UAB „JCDecaux Lietuva", UAB „Actual City Media" ir UAB „ETN Baltic".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją