“Šiandien galime džiaugtis daugybe savo gabių piliečių – darbščių, talentingų, skleidžiančių idėjas ir gebančių jas realizuoti. (…) Todėl linkiu, kad Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui skirtas leidinys “Kas yra kas Lietuvoje” būtų patikimas vedlys, leidžiantis geriau pažinti savąjį kraštą ir iškiliausius jo žmones” , - rašo prezidentas Valdas Adamkus.

Šie žodžiai bus publikuojami istoriniame leidinyje greta kitų tautos lyderių sveikinimų dabarties Lietuvos ir ateities kartoms. Juos jau parašė pirmasis prezidentas A. Brazauskas, Atkuriamojo Seimo pirmininkas V.Landsbergis, arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcijos vadovas Gediminas Ilgūnas, istorikas profesorius Edvardas Gudavičius, geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis, poetas Justinas Marcinkevičius, nepriklausomybės kovų simboliu tapęs Tomas Šernas ir kiti.

Kiekvienam projekto dalyviui, rekomenduotam į šią knygą, bus suteikta teisė parašyti palinkėjimą Tūkstantmečio proga. Ir dabarties, ir ateities kartos istorinės išliekamosios vertės knygoje galės perskaityti bene 10 tūkstančių minčių, su kuriomis pasitikome Lietuvos tūkstantmetį 2009 metais.

Nedidelė tiražo dalis – išskirtinės auksu puoštos knygos taps bibliografine retenybe ir vertybe.

Visa elektroninė knygos versija bus paskelbta internete adresu www.1000metu.lt ir saugoma jame mažiausiai penkerius metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją