„Buvo posėdis ir jame yra iškeliama kandidatūra. Jis nežinoti negali. Aš, pavyzdžiui, buvau keliamas Vilniaus mieste, bet aš nepanorau, kadangi dirbau Seime, tai aš ir sakau: “ačiū ne”. O kitaip negali būti! To negali būti, kad jis neinformuotas, nesuprantu”, - DELFI penktadienį sakė R.Keliuotis.

„Ot, man nepatinka tokie ,,šposai”, kai kai kurie žmonės vengia viešumo”, - pridūrė LSDP atsakingasis sekretorius.

Pasak už rinkimus atsakingo LSDP atstovo Jurgio Jurginio, kiek jis atsimena, G.Ilgūno kandidatūrą pasiūlė Vilniaus skyrius.

Susisiekus kiek vėliau G.Ilgūnas vis dar teigė nieko nežinąs apie iškeltą jo kandidatūrą.

„Matot, kaip suprantu ten tiesiog pasiūlo ir viskas, niekas nieko neklausia”, - DELFI sakė G.Ilgūnas.

Paklaustas, kaip galėjo negirdėti, jog siūloma jo kandidatūra, jeigu tai buvo daroma viešai, LRT tarybos pirmininkas teigia veikiausiai tuo metu nedalyvavęs posėdyje. Tačiau po kelių minučių G.Ilgūnas prisiminė, jog kiek anksčiau jam yra siūlę būti kandidatu socialdemokratų sąraše, tačiau neva tuomet jis atsakė neigiamai ir tam didelės reikšmės nesuteikė.

„Buvo, siūlė man. Tada paklausė, ar aš sutikčiau būti kandidatas, aš pasakiau, kad ne, ir maniau, kad klausimas užbaigtas. Nežinau, kaip tai gali būti”, - pasakojo LRT tarybos pirmininkas, tačiau neprisiminė, kas konkrečiai išsakė siūlymą.

„Aš neatsimenu, kas siūlė. Tai buvo seniai, nesuteikiau tam reikšmės”, - sakė G.Ilgūnas.

Tuo metu Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, kuris taip pat dirba LRT taryboje, mano, jog G.Ilgūnui gali sunkiai sektis suderinti kandidato į rinkimus bei tarybos vadovo pareigas, ypač turint mintyse faktą, kad rugpjūtį numatoma tvirtinti LRT tinklelį.

„Vienintelis iššūkis, kurį turės pats tarybos pirmininkas išspręsti, ar jis nemato interesų konflikto dar šių metų rugpjūtį vyksiančiuose posėdžiuose. Kiek žinau, rugpjūtį numatytas posėdis ir jame bus tvirtinamas tinklelis. Tai va, šitoj vietoj, kadangi, žinau, bus įvairių potencialių pasikeitimų, susijusių su žurnalistinėm laidom, tai, aišku, jam yra iššūkis, bet sprendimą turi priimti jis pats”, - DELFI sakė D.Radzevičius.

Pasak jo, interesų konfliktas gali kilti ties kiekvienu sprendimu, kurį teks priimti LRT tarybai, tačiau formalių keblumų G.Ilgūnui esą kilti neturėtų, nes teisės aktai nedraudžia būti LRT tarybos nariu ar pirmininku ir kandidatuoti rinkimuose. Tačiau D.Radzevičius atkreipė dėmesį, kad šiųmečiuose Seimo rinkimuose po Naujosios sąjungos vėliava dalyvaus ir žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, tačiau jis savos laidos neturės.

„Iš principo, mano įsitikinimu, viskas, kas susiję su nacionaliniu transliuotoju, turi būti maksimaliai objektyvu ir nekelti jokios dvejonės visuomenei, kad gali būti išnaudojama vienais ar kitais politiniais tikslais – ar tai laida kokia nors, ar kažkas panašaus”, - apibendrino D.Radzevičius.

Reaguodamas į išsakytą kritiką, G. Ilgūnas penktadienio vakare vis tik nusprendė viešai atsisakyti vietos socialdemokratų sąraše ir teigia, jog išsiuntė laišką LSDP Vilniaus skyriui ir partijos sekretoriatui. Tačiau LRT tarybos pirmininkas teigia nesitrauksiąs iš socdemų gretų, nes, jo teigimu, partiškumas nekliudo darbui.

„Nemanau, kad yra trūkumas, kad žmogus yra kokios nors partijos narys. Tai tik parodo, kad žmogus turi pažiūras.

Ankstesnis pirmininkas (Valentinas Milaknis – DELFI) taip pat buvo partinis (konservatorius – DELFI), tačiau niekam tai nekliuvo“, - svarstė G. Ilgūnas.

DELFI primena, kad gegužės mėn. iš tarybos atsistatydinusį V. Milaknį į tarybą buvo pasiūliusi opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija. Tačiau, TS-LKD pirmininko Andriaus Kubiliaus teigimu, V.Milaknis niekada nebuvo šios partijos narys.

LRT taryba yra aukščiausioji Lietuvos radijo ir televizijos valdymo institucija. Ji sudaroma iš 12 asmenų ir atstovauja visuomenės interesams. G.Ilgūno kandidatūrą yra pasiūlęs Seimas.

Socialdemokratų sąrašas dar yra negalutinis: jį dar reitinguoja skyriai, o galutinį variantą rugpjūčio pabaigoje tvirtins LSDP taryba.

Sąraše vietos atsirado ir buvusiems Pilietinės demokratijos partijos nariams Algirdui Ivanauskui, Vladimirui Orechovui bei Juozui Jaruševičiui, jame figūruoja ir teisingumo ministro Petro Baguškos pavardė. Šiuo metu ministras vis dar yra Pilietinės demokratijos partijos prezidiumo narys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją