Paklaustas, kokiomis nuotaikomis gyvena naujasis „5 kanalo“ direktorius, pasiryžęs naujiems ir rizikingiems iššūkiams, atsakė: „Puikiomis nuotaikomis gyvename, laukia dideli darbai. Kai daug darbo visada geriau negu mažai. Ar ne?“

Vasaros pabaigoje „5 kanalas“ turėtų keisti savo pavadinimą. Nors dažnai minėtas NTK – Naujoju televizijos kanalo - vardas, E. Jakilaitis paneigė šią informaciją. Pasak jo, kol kas dėl to vyksta diskusijos.

Naujasis kanalas, anot pašnekovo, bandys konkuruoti ten, kur yra pajėgiausias: „Žurnalistikoje, publicistikoje ir apskritai visame televiziniame procese, kuris yra susijęs su informacija“.

Žada modernią žinių tarnybą

Anot pašnekovo, jau šiuo metu didžiausios pastangos dedamos formuojant stiprią žinių tarnybą. „Tai bus pati moderniausia techniniu požiūriu žinių tarnyba Baltijos šalyse. Jau dabar esame įsigiję aparatūrą – bus naudojama vien skaitmeninė technika, jokių kasečių ir visokių kitokių dalykų“, - kalbėjo kanalo vadovas.

E. Jakilaitis akcentavo, kad bus stiprinama ir žurnalistų komanda, kviečiami nauji žmonės, kurie žinias ves, redaguos ar kitaip prie jų dirbs.

Iki rudens ketinama įkurti korespondentų punktus didžiuosiuose Lietuvos miestuose.

Nuo tiriamosios iki pramoginės žurnalistikos

Pasak E. Jakilaičio, nebus apsiribojama vien informaciniais televizijos žanrais, bet orientuojamasi į visų sričių žurnalistiką – nuo tiriamosios iki pramoginės. „Bent jau tarp privačių kanalų, šis kanalas bus turintis daugiausiai žurnalistinio pobūdžio produkcijos“, - patikino jis.

Naująjį sezoną iš televizijų eterio dings visos prodiuserių įmonės „Media Team“, kurios vadovu yra E. Jakilaitis, laidos.

Dar prieš tapdamas „5 kanalo“ generaliniu direktoriumi, jis prodiusavo laidas: LRT - „Tarp mūsų moterų“, „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau“, „TV forumas“, „Žurnalisto tyrimas“, „Vertas milijono“, TV3 – „Lietuvos ryto televizija“, LNK – „Super L.T.“.

Paklaustas, ar jas išvysime naujame kanale, jis sakė: „Turėsime ir naujų laidų – tiek pokalbių, tiek kitokio pobūdžio, pavyzdžiui, daug dokumentikos. Tikrai nesiorientuosime į dabar tokį dominuojantį, nežinau, kaip tai pavadinti... keistą skonį... prasto skonio produkciją“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją