Rusijoje Hariui Poteriui ne per seniausiai buvo “iškelta” byla už satanistinių pažiūrų skleidimą – tiesa, Poteris buvo išteisintas. Toks Hario Poterio populiarumas yra mažų mažiausiai stulbinantis.

Pagal parduotų egzempliorių skaičių Haris Poteris jau vejasi Bibliją ir Mao Dzeduną literatūroje, o kine atsilieka tik nuo “Titaniko”…

Kokios Hario Poterio populiarumo priežastys? Ne vienas literatūros ar kino specialistas yra pažymėjęs, kad netgi “Hario Poterio” žanre yra daug “geresnių” knygų ir filmų. Panaši diagnozė skelbiama ir reklamos srityje: yra labiau ir geriau reklamuojamų produktų.

Kuo sužavėjo skaitytojus ir žiūrovus Haris Poteris? Atitiko “laiko dvasią”? Užkariavo suaugusius per vaikus ar paėmė suaugusių bastionus vaikiškos sąmonės žavesiu? Kokias nepaprastas savybes turi Haris Poteris? Gal šiuolaikinis pasaulis vis labiau ima ilgėtis ir vertinti stebuklus? O gal atvirkščiai – kultūroje vis labiau reiškiasi “infantilumas” ir “primityvumas”?

Kur slypi Hario Poterio fenomenas? – žiūrėkite šį ketvirtadienį, 22.00, Kultūros Namuose.

Laukiame Jūsų atsiliepimų, vertinimų ir klausimų studijos svečiams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją