Rolandas Kajokas, Rolandas Maskoliūnas, Edgaras Maslauskas ir šiemet prie jų prisijungęs Giedrius Vitkauskas nuo pat lygos įkūrimo niekam neužleido čempionų titulo. Kiek netikėtai reguliariajame sezone antrąją vietą užėmusiai „Radio Ga Ga" komandai atiteko ne tik nugalėtojų taurė, bet ir 1500 litų piniginis prizas. Antrąją vietą galutinėje įskaitoje užėmusiai „Slow Down" ekipai įteikta 1000 litų.

Trečiąją vietą užėmė „Krepšinis.net“ komanda, „mažojo" finalo serijoje įveikusi reguliariojo sezono nugalėtojus „X-menų" (buvęs "Radiocentras") ekipos atstovus. Beje, „X-menai" patys sau pakišo koją ir neišnaudojo galimybės užimti bent trečiąją vietą. „Mažojo" finalo serijoje, rezultatui esant 1-1, lemiamoje, trečioje, partijoje reguliariojo sezono nugalėtojai pažeidė varžybų reglamentą (pakeitė žaidėją jau prasidėjus partijai) ir liko galutinėje įskaitoje tik ketvirti.

„Krepšinis.net“ komanda už trečiąją vietą apdovanota 500 litų piniginiu prizu.

Geriausių sezono žaidėjų prizai atiteko „X-menų" žaidėjui Egidijui Stanevičiui ir NASA komandos narei Simonai Jansonaitei.

Finaliniame etape varžėsi dešimt komandų - 1-8 vietas reguliariajame etape užėmusios ekipos ir dvi komandos, iškovojusios tokią teisę, po papildomų susitikimų. Dėl dviejų papildomų kelialapių į finalą varžėsi 9-12 vietas užėmusios ekipos. Papildomose serijose iki trijų pergalių pajėgesnės buvo devintąją vietą užėmusi „Kleizerių" ir dešimta buvusi „ELTA-1" komanda, nugalėjusios atitinkamai „L.T. Klipatų" (3-0) ir „ELTA-2" (3-1) ekipas.

Finalo varžybas pirmosios pradėjo komandos, reguliariajame užėmusios sezone 5-10 vietas. Keturios geriausios reguliariojo sezono ekipos į kovą dėl nugalėtojų titulo įsijungė nuo pusfinalio etapo.

Pirmajame finalinių varžybų etape didelių staigmenų neįvyko - du kelialapius į kitą etapą iškovojo lygos senbuviai vien iš merginų sudaryta NASA komanda ir TV3 atstovai, vedini krepšinio komentatoriaus Roberto Petrausko.

Pusfinalio etape šešios komandos turėjo sužaisti po tris partijas. Pirmąsias dvi vietas užėmusios ekipos pateko į „didįjį" finalą, o trečioje ir ketvirtoje vietoje likusios komandos iki dviejų pergalių žaidė dėl bronzinių apdovanojimų.

Rudenį startavusį ketvirtąjį ŽBL turnyrą pradėjo rekordinis komandų skaičius - 20.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją