Televizijos meno ir mokslo akademijos organizuojamoje ceremonijoje, per kurią tarptautiniais "Emmy" prizais apdovanojama geriausia už Jungtinių Valstijų ribų sukurtos televizijos laidos, pirmą kartą prizas atiteko Slovakijos televizijos darbui.

Septyniose "Emmy" kategorijose nominuoti britai gavo apdovanojimus už geriausią naujienų reportažą, kuriuo buvo pripažintas BBC televizijos siužetas apie Kabulo užėmimą, o taip pat vaikų ir jaunimo programų prizą už televizijos serialą "Stigas iš dykvietės" (Stig of the Dump).

Dvi britų programos pasidalino "Emmy" populiariųjų menų prizą, - juo buvo apdovanota komedija apie namuose dirbantį pokalbių šou vedėją "Kumarai iš 42-ojo" (The Kumars at No.42) ir filmas "Apsimetinėjant" (Faking it), pasakojantis apie prekiautoją greitu maistu, kuris mėgina tapti aukščiausios klasės Londono virėju.

Slovakijos Respublika gavo "Emmy" dokumentinių filmų kategorijoje už filmą "Nikolasas Vintonas - gėrio jėga" (Nicholas Winton - The Power of Good), kuris pasakoja apie žmogų, 1939 metais nuo nacių išgelbėjusį 669 žydus.

Pirmąjį tarptautinį "Emmy" apdovanojimą gavo ir Danija, pristačiusi tikrais nusikaltimais paremtą televizijos šou apie policiją "Pirmasis skyrius" (Unit One), kuris buvo pripažintas geriausiu draminių serialų kategorijoje.

Prizas už geriausią televizijos filmą arba mini serialą atiteko Vokietijai už filmą "Manai" (Die Manns), pasakojantį apie rašytojo Thomo Manno (Tomo Mano) šeimos gyvenimą.

Kanada gavo "Emmy" už geriausią meno programą, kuria buvo pripažinta avangardinio filmo ir choreografijos sintezė - baletas "Drakula. Puslapiai iš mergelės dienoraščio" (Dracula - Pages from a Virgin's Diary), kuriame šoka Kanados Karališkojo Vinipego baleto artistai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją