Netrukus bus skelbiamas konkursas užimti nacionalinio transliuotojo generalinio direktoriaus pareigas. Dabartinio LRT vadovo Kęstučio Petrauskio penkerių metų kadencija baigiasi balandžio 3 d.

Netyla kalbos, kad K. Petrauskis tikriausiai bus pakeistas kitu žmogumi. Jo pozicija itin nepatinka Seimo valdančiajai daugumai. Užsimenama ir apie galimus kandidatus į jo vietą. Tarp jų minimi LTV laidos „Spaudos klubas“ vedėjas Audrius Siaurusevičius ir Pilietinės demokratijos instituto vadovas, buvęs prezidento patarėjas Darius Kuolys.

Nepavirtina, bet ir nepaneigia

„Pirmą kartą girdžiu“, – dienraščiui sakė A.Siaurusevičius. Tačiau paklaustas, ar tikrai nedalyvaus konkurse LRT generalinio direktoriaus pareigoms užimti, „Spaudos klubo“ šeimininkas atsakė trumpai ir aptakiai: „Nežinau, ar tikrai nedalyvausiu“.

A. Siaurusevičius priminė, kad apie jo galimą kandidatavimą į LRT generalinius direktorius kalbos pasklinda kiekvieną kartą, kai vyksta konkursas į šias pareigas. „Ir prieš penkerius metus kalbėta, ir prieš dešimt metų. Kaskart, kai vyksta toks konkursas, kas nors paskleidžia gandus, kad kandidatuosiu“, – teigė jis.

Kandidatų nežino

LRT tarybos pirmininkas Romas Pakalnis tvirtino, kad susitikime su prezidentu V.Adamkumi tikriausiai nebūtų išvengta naujojo generalinio direktoriaus rinkimų klausimo. Bet, pasak R. Pakalnio, šį klausimą galima „aptarinėti tik labai aptakiai, nes nei konkursas, nei rinkimai dar nevyksta“.

LRT tarybos vadovo teigimu, dabar dar niekas negali pasakyti, kas taps naujuoju generaliniu direktoriumi ir ar juo neišliks K. Petrauskis. „Palaukime konkurso, tada galėsime pasakyti tiksliau, kas bus LRT generalinis direktorius“, – tvirtino R. Pakalnis.

„Klauskite tų, kurie skleidžia visokius gandus apie galimus ar numanomus kandidatus. Aš jų nežinau“, – pridūrė LRT tarybos vadovas.

Prezidento patarėja kultūros klausimais Irena Vaišvilaitė dienraščiui patvirtino, kad V.Adamkaus susitikimas su LRT tarybos nariais atšauktas dėl valstybės vadovo užimtumo ir pasikeitusios darbotvarkės.

„Susitarėme, kad toks susitikimas įvyks artimiausiu metu, matyt, po Vasario 16-osios švenčių“, – pastebėjo patarėja.

Ji neigė, kad pokalbio su LRT tarybos nariai bus daugiausiai dėmesio skiriama naujojo generalinio direktoriaus rinkimams. „Nė patys tarybos nariai šiandien nepasakys, kas taps generaliniu. Tai tarybos organizacinis klausimas ir prezidentas nenorėtų kištis į tokius dalykus. Susitikime bus kalbama apie tai, kaip LRT tarybos nariai atstovauja visuomenės interesus“, - sakė I. Vaišvilaitė.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Po skandalų – naujas įvaizdis

Modernaus lifto gniaužtuose

Po derybų būstas – gerokai pigiau