„Šią savaitę išsiuntėme pranešimą A. Simutis, kad jos sutartis nutraukiama“, - ketvirtadienį DELFI sakė LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis.

Anot jo, autorinė sutartis nustos galioti praėjus dviem savaitėms po įspėjimo.

K. Petrauskis teigė, kad su A. Simutis šiomis dienomis buvo kalbama. Žurnalistė esą buvo prašoma išeiti iš darbo pati ir įspėta, kad priešingu atveju vadovybė bus priversta sutartį nutraukti.

Incidentas, dėl kurio A. Simutis buvo skirta bauda, įvyko vieną gegužės naktį. Jos vairuojamas automobilis „Honda” sukėlė įtarimų sostinės kelių policijos patruliams. Anot jų, mašina nesilaikė eismo juostų, keistai manevravo, o nuo vairuotojos sklido alkoholio kvapas, jos judesiai buvo nekoordinuoti.

Moteriai esą buvo pasiūlyta vykti pasitikrinti blaivumo duodant kraujo, tačiau ši atsisakė. Jai buvo skirta 2600 litų bauda ir dvejiems metams atimtas vairuotojo pažymėjimas. Tokia griežta bausmė skiriama, kai sulaikytam vairuotojui nustatomas sunkus girtumo laipsnis arba jis atsisako tikrintis.

28 metų žurnalistė nesutiko su skirta nuobauda, todėl ją apskundė, o baudą paprašė sumažinti iki 1500 litų. Kaip lengvinančią aplinkybę A. Simutis teismui nurodė savo nėštumą. Tačiau teismas paskelbė, kad skundas nepagrįstas.

Pati moteris žurnalistams sakė, kad tąsyk buvo išgėrusi vos vieną taurę vyno, o per visą miestą vykti tikrintis girtumo atsisakė nežinodama, kad už tai bus skirta bauda lyg nustačius sunkų girtumo laipsnį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)