Taip pat žadama stiprinti Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos administracines galias viešosios informacijos stebėsenos srityje.

Rudenį Seime bus teikiami pasiūlymai dėl Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) papildymo, kad būtų nustatyta teisinė atsakomybė už inspektoriaus teisėtų nurodymų nevykdymą.

Turėtų būti įtvirtinta teisės norma, reglamentuojanti, kad tais atvejais, kai administracinėn atsakomybėn traukiamas asmuo vengia atvykti į administracinio teisės pažeidimo numatyto protokolo surašymą, dokumentas gali būti surašytas ir nedalyvaujant atsakomybėn traukiamam asmeniui.

Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba taip pat įpareigota darbo grupei pateikti įstatymų ir kitų teisės aktų projektus, susijusius su Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymo nuostatų veiksmingesniu įgyvendinimu.

Be to, Seimas reikalauja daugiau dėmesio skirti Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nuostatų, susijusių su asmens duomenų tvarkymo pažeidimais visuomenės informavimo priemonėse, įgyvendinimui.

Inspektoriaus tarnyba Seimui turėtų pateikti pasiūlymus dėl teisės nuostatų, reglamentuojančių duomenų apie visuomenės informavimo priemonių dalyvius deklaravimą, veiksmingesnio įgyvendinimo ir kontrolės.

Taip pat reikėtų teikti pasiūlymus dėl valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų parengtos informacijos apie jų veiklą skleidimo visuomenės informavimo priemonėse griežtesnio reglamentavimo.