Už šį prasižengimą galima gauti 1000-3000 Lt baudą, o pakartotinai prasižengus – iki 10 tūkst. Lt.

UAB „Tele-3“ vadovas Ramūnas Šaučikovas, sužinojęs apie LRTK jam skirtą 1 tūkst. Lt baudą, DELFI anksčiau sakė, kad ji bus skundžiama teismui.

„Tele-3“ vadovas tvirtino, kad ir televizijos, ir jos akcininkų „MTG Broadcasting AB“ teisininkų nuomone, TV3 įstatymų nepažeidė.

Kaip DELFI anksčiau rašė, penkios Lietuvos televizijos – LNK, UAB "Tele-3", UAB "Baltijos TV", UAB "Penktas kanalas" ir VšĮ "Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija" (LRT) – dar spalį kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl LRTK išaiškinimo panaikinimo.

Tačiau teismas nenagrinėjo skundo, motyvuodamas tuo, kad tai ne jo kompetencija, ir patarė kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.

LRTK, remdamasi rugsėjį įsigaliojusiu naujos redakcijos Visuomenės informavimo įstatymu, išaiškino, kad reklama tarp skirtingų žinių laidos rubrikų yra draudžiama.

Televizijų atstovai yra įsitikinę, kad „Sporto“ ir „Orų“ rubrikos nėra laikomos žiniomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją