Kaip DELFI sakė LRTK pirmininkas Jonas Liniauskas, tokia bauda skirta todėl, kad televizija pripažino savo kaltę ir gailėjosi prasižengusi.

Už šį prasižengimą buvo galima skirti 1000-3000 Lt baudą, o už pakartotinį – iki 10 tūkst. Lt.

„Tele-3“ vadovas tvirtino, kad ir televizijos, ir jos akcininkų „MTG Broadcasting AB“ teisininkų nuomone, TV3 įstatymų nepažeidė.

Jo teigimu, „Žinios“, „Sportas“ ir „Orai“ yra atskiros laidos, tarp kurių reklamą transliuoti galima.

„Mes žinių reklama nepertraukiame“, – tvirtino TV3 generalinis direktorius.

Kaip DELFI anksčiau rašė, LRTK baudomis grasina ir kitoms televizijoms, kurios nesilaiko komisijos pateikto išaiškinimo, kad reklama tarp skirtingų žinių laidos rubrikų yra draudžiama.

Penkios Lietuvos televizijos – UAB "Laisvas ir nepriklausomas kanalas" (LNK), UAB "Tele-3", UAB "Baltijos TV", UAB "Penktas kanalas" ir VšĮ "Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija" (LRT) – dar spalį kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą dėl LRTK išaiškinimo panaikinimo. Tačiau teismas nenagrinėjo skundo, motyvuodamas tuo, kad tai ne jo kompetencija, ir patarė kreiptis į aukštesnės instancijos teismą.

Tuo tarpu kaip DELFI anksčiau rašė, Lietuvos televizijos nusprendė teismuose su LRTK nekariauti tol, kol ši jų nenubaus dėl transliuojamos reklamos tarp skirtingų „Žinių“ rubrikų.

Televizijų atstovai yra įsitikinę, kad „Sporto“ ir „Orų“ rubrikos nėra laikomos žiniomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją