Įstatymo pataisos autorius A. Salamakinas teigia, kad šiuo projektu siekiama išspręsti susidariusią situaciją, kai nacionalinių olimpinių ir neolimpinių sporto šakų varžybų tiesioginis transliavimas per nacionalinę televizija yra komplikuotas.

„Sporto srities atstovas galėtų geriau informuoti LRT tarybos narius apie esamą situaciją. Be to, tai padėtų geriau įgyvendinti vieną iš pagrindinių sporto funkcijų - valstybės reprezentavimą, nes varžybų transliacija tokiu atveju galėtų būti siūloma ir kitoms suinteresuotoms šalims“, - teigia Seimo narys.

Jeigu A. Salamakino pataisa būtų priimta, savo atstovą į LRT tarybą siūlytų Lietuvos sporto federacijų sąjunga. Šios organizacijos prezidiumo narė yra žinoma sporto žurnalistė Laima Janušonytė.

Ji teigiamai įvertino Seimo nario pasiūlymą ir neslėpė, kad pati norėtų atstovauti sporto visuomenei LRT taryboje. „Tokį atstovą reikėtų rinkti iš aktyvių, turinčių savo nuomonę žmonių. Nors esu „barbė devyndarbė“, galėčiau prisiimti ir šias pareigas“, - DELFI teigė L. Janušonytė.

Šiuo metu savo atstovus į aukščiausiąjį LRT valdymo organą skiria tik keturios organizacijos: Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.

Lietuvos sporto federacijų sąjunga būtų penktoji organizacija, skirianti savo atstovą į LRT tarybą.

Tokiu būdu visuomeninės organizacijos atstovaujančių žmonių skaičiumi pralenktų Prezidentą ir Seimą: šios valdžios institucijos į LRT tarybą gali skirti po 4 atstovus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją