Pavyzdžiu jis pateikia narkotikus, kurių reklama draudžiama, tačiau jų vartojimas didėja ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje.

Premjeras mano, kad veiksmingiau būtų daugiau dėmesio skirti „antireklamai“ – sveikatingumo ir sporto propagavimui. Galbūt net dalį alkoholio reklamos lėšų skirti sveikatingumo ir sporto rėmimui.

„Dar geras klausimas, kokį poveikį daro reklama. Aš manau, kad gero vyno rūšių reklama yra daugiau teigiama nei neigiama. Mes nuolat taikome įvairius apribojimus ir juos taikome ne pirmą kartą, bet rezultatai alkoholio vartojimo srityje nėra patys geriausi, “ – tvirtino premjeras.

Be to, jis primena sovietmetį, reklamos nebuvo, tačiau alkoholio vartota gerokai daugiau.

Kaip DELFI jau rašė, pirmadienį ministrų kabineto pasitarime nuspręsta nevaržyti visos alkoholio reklamos per radiją ir televiziją. Ministrų kabinetas nutarė laikytis tokios pačios pozicijos, kuri numatyta gruodžio mėnesio Vyriausybės nutarime dėl Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimo projekto – nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais – 8-22.30 val. riboti tik stipresnio nei 22 proc. alkoholio reklamą per radiją ir televiziją.

Tačiau Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo ir parlamentarės Vidos Marijos Čigriejienės pasiūlytose įstatymo pataisose siūloma riboti viso alkoholio reklamą per televiziją nuo 6 val. iki 22.30 val., o savaitgaliais – 8-22.30 val.

Šiuo metu stipriųjų alkoholinių gėrimų reklama draudžiama nuo 15 val. iki 22.30 val.

A.Matulas Seime taip pat yra užregistravęs įstatymo pataisas, kuriose siūloma drausti alkoholio reklamą Lietuvos nacionaliniame radijuje ir televizijoje.

Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas taip pat siekia, kad 2008 metai būtų paskelbti Blaivybės metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją