Komisija nagrinėjo humoro laidoje „Dviračio šou“ kandžiai pašiepiamo nušalinto prezidento Rolando Pakso 37 užtarėjų iš Kauno skundą, kuriame jie prašė paaiškinti laidos rengėjams, kad žmogaus garbę ir orumą gali žeminti ne tik žodis, bet ir veiksmas bei rodomas elgesys.

„Labiausiai skundėsi dėl to, kad personažas buvo parodytas nesiprausęs, nevalyvas, nebrandus“, – apie skundą DELFI sakė komisijos pirmininkė Edita Žiobienė.

Tačiau, anot jos, įstatymas leidžia visuomenei žinoti politikų asmenines savybes, kurias parodo ir humoristai.

E. Žiobienė sako, kad laidos siužetas, personalo vaikščiojimas pas žmones, yra paimtas iš užsakomųjų straipsnių.

Be to, laidos kūrėjai tikino, kad laidoje pašiepiamos visos partijos vienodai ir nesiorientuojama į vieną politinę jėgą ar asmenį.

Laidos žiūrovai savo skunde piktinosi, kad laidos rengėjams „nėra nieko švento“, „nors anksčiau „Dviračio šou“ buvo galima gauti gero humoro dozę“. „Laidoje R.Paksas buvo pavaizduotas kaip purvinas, nesiprausęs, asocialus asmuo su akivaizdžiais psichikos sutrikimais“, – Kaune gyvenantys LNK televizijos žiūrovai piktinosi, kad nušalintąjį prezidentą humoristiniame reportaže vaidinęs aktorius keistai kratė drebančias rankas ir rodė nepadorius gestus.

Ištikimi „Dviračio šou“ žiūrovai taip pat tvirtino, kad laidoje buvo pažemintas ne tik R.Paksas, bet ir šią laidą žiūrėję žmonės.

Vienas laidos kūrėjų Gintaras Ruplėnas DELFI neslėpė buvęs nustebintas žiūrovų skundo, tačiau tikino, kad „kiekvienas turi teisę išreikšti savo nuomonę“.

„Tokia demokratijos kaina“, - G.Ruplėno teigimu, kai kurie žiūrovai į humoro laidą žiūri kaip į publicistinę, todėl jiems atrodo, kad „gera aktoriaus vaidyba yra pasityčiojimas“.

Pats R.Paksas taip pat nebuvo patenkintas šia humoro laida. „Manau, kad „Dviračio šou“ atskirais gyvenimo atvejais tampa ne humoro ar satyros laida, o piktu įrankiu, kuriuo siekiama žmogų pažeminti ar paniekinti, parodyti jį nepuošiančias savybes“, - DELFI anksčiau sakė R. Paksas.

Pats politikas sakė, kad nėra priekaištavęs laidos kūrėjams dėl pašiepiančio humoro.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją