Savaitės pradžioje Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas, Socialliberalų frakcijos narys Rolandas Pavilionis kreipėsi į Seimo frakcijas, kaltindamas LRT nesugebėjimu vykdyti visuomeninio transliuotojo misijos ir ragindamas imtis priemonių.

R.Pavilionis apkaltino LRT vadovybę tuo, jog visuomeninio transliuotojo programoje daugėja "bulvarinio pobūdžio laidų, orientuotų į itin žemo intelekto paklausą".

"Šiuo metu galiojantis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymas būtent ir apriboja politikų galimybes tiesiogiai kištis į LRT valdymą, todėl Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininko kreipimasis į Seimo frakcijas labai atvirai parodė, kurių politinių jėgų netenkina tokia padėtis ir kas norėtų visuomeninį transliuotoją vėl grąžinti į laikus, kai LRT tebuvo politikų tarnaitė", - rašoma penktadienį išplatintame LRT tarybos pareiškime.

LRT taryba pastebi, kad "akivaizdžiai parodytas nekantrumas liudija desperatišką kai kurių politikų siekį užvaldyti visuomeninį transliuotoją būtent iki prezidento rinkimų".

LRT taryba kreipiasi į prezidentą, Seimo pirmininką, premjerą bei Lietuvos visuomenę, išreikšdama susirūpinimą nacionalinio transliuotojo savarankiškumo likimu ir visuomeninio susipratimo perspektyvomis, "jeigu politinis voliuntarizmas įsivyrautų".

Reaguodamas į Seimo ŠMK vadovo R.Pavilioni kritiką, LRT vadovas Valentinas Milaknis pareiškė, jog ji yra susijusi su siekiu prieš prezidento rinkimus suformuoti valdančiajai daugumai lojalią LRT vadovybę bei komercinių televizijų konkurencija.

LRT vadovo teigimu, valdančiosios daugumos nenoras įvesti abonentinį mokestį demonstruoja nenorą paleisti iš valdžios įtakos visuomeninį transliuotoją.

Šiuos V.Milaknio teiginius ketvirtadienį atmetė valdančioji socialdemokratų frakcija, pareiškusi, LRT vadovo "periodiška baimė netekti kėdės" yra nepagrįsta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją