Minėtos partijos aktyvistai buvo parodyti per televiziją piešiantys karikatūras, kurias musulmonų pasaulis pasmerkė. Irano ir Egipto Musulmonų brolijos pareiškė, kad naujosios karikatūros įžeidė islamą.

Iranas sekmadienį pareiškė protestą Danijos vyriausybei sakydamas, jog „apgailėtina, kad Danijos visuomenės ekstremistiniai elementai dar kartą pamėgino pakenkti Danijos santykiams su islamo šalimis“.

Partijos aktyvistai buvo nufilmuoti vasaros stovykloje: jie gėrė, dainavo ir dalyvavo Mahometo piešinių konkurse. Viename pranašas vaizduojamas kaip kupranugaris, kuriam vietoj kupros – alaus buteliai.

Prieš metus vienam laikraščiui publikavus panašias karikatūras – vienoje jų Mahometas vaizduojamas su bomba vietoj turbano – sukėlė įnirtingus protestus, musulmonų šalyse nusinešusius per 50 žmonių gyvybių.

A. F. Rasmussenas, tada sakęs negalintis kontroliuoti nepriklausomos žiniasklaidos, pasmerkė naujausias karikatūras kaip „netaktiškas“ ir „nepriimtinas“. Premjeras patikino, kad partijos aktyvistų elgesys „jokiu būdu neatspindi Danijos žmonių požiūrio į musulmonus ar islamą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją