"Jau užsakėme priedėlius, artimiausiu metu jie pasieks Lietuvą, o nuo rudens planuojame pradėti subsidijuoti jų įsigijimą žiūrovams", - sakė "Teo LT" Rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

Pasak jo, šiuo metu tokie priedai yra testuojami. Jie tiks žiūrėti ir DVB-T, ir kitą skaitmeninės televizijos rūšį - internetinę televiziją (IPTV).

"Teo LT" IPTV paslaugas vartotojams ketina pasiūlyti taip pat rudenį.

"Mikrovisatos TV" projekto vadovas Giedrius Gipas sakė, kad "Mikrovisatos TV" taip pat užsakė televizorių priedų, reikalingų skaitmeninės televizijos žiūrėjimui.

Šios bendrovės planuojami siūlyti priedai, skirtingai nei "Teo LT" priedai, tiks tik DVB-T standarto skaitmeninei televizijai. Tuo tarpu IPTV televizijos žiūrėjimui jie nebus pritaikyti.

"Mikrovisatos TV" pačią paslaugą - programų paketą ir priedėlius - rinkai planuoja pateikti rugsėjį-spalį.

Manoma, kad priedų subsidijavimo tvarka bus panaši į tą, kurią vartotojams pritraukti naudoja mobiliojo ryšio ar interneto paslaugų teikėjai - klientui pasiūlomas telefonas ar kompiuteris, pavyzdžiui, už 1 litą, mainais už 2 ar 3 metų paslaugų pirkimo sutartį.

Teigiama, kad tokių priedų kaina bus apie 150 eurų (518 litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją