Nevyriausybinės organizacijos, akademinės bendruomenės ir kultūros atstovai, trečiadienį Seime surengę konferenciją "Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos visuomeninė misija", ruošiasi priimti rezoliuciją, kurioje iškeliama būtinybė reformuoti nacionalinį transliuotoją.

"Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija - nepraeinantis galvos skausmas visiems, kam rūpi Lietuvos kultūra ir demokratijos būklė: ši galinga institucija nesusidoroja nei su įstatymo apibrėžta kultūros misija, nei yra pajėgi atlikti to vaidmens, kurį atlikti ją įpareigoja jos visuomeninis statusas", - rašoma rezoliucijos projekte.

Projekte apgailestaujama, jog LRT, negaudama pakankamo finansavimo, kad išliktų, buvo priversta kokybę aukoti rinkos spaudimui.

"Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija buvo palikti beveik likimo valiai. Visi gerai žinojo, kad tie 36 mln. litų iš valstybės biudžeto buvo skiriami tik tam, kad nacionalinis radijas ir televizija nenumirtų. Ir tada jiems neliko nieko kito, kaip imtis verslo", - rašoma rezoliucijos projekte.

Konferencijos dalyviai reikalauja, kad LRT būtų dekomercializuotas, "užtikrinant jiems pilną finansavimą iš valstybės biudžeto", bei suvisuomenintas.

Konferenciją inicijavo Lietuvos kultūros kongresas, Lietuvių pilietinių organizacijų bei Lietuvių tautinės kultūros forumai, Lietuvai pagražinti, Vydūno, "Žiemgalos", Lietuvių etninės kultūros draugijos, Tautinė moterų lyga, Lietuvos ramuvų sąjunga, Valančiaus blaivybės sąjūdis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją