Apie pajamų deklaravimo aktualijas Delfi TV laidoje „Piniginiai reikalai“ kalbėjo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovės pavaduotojas Martynas Endrijaitis ir Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos (LBAA) prezidentė Daiva Čibirienė.

Deklaracijas gyventojai šiemet teikia aktyviau

Liko kiek daugiau nei savaitė pateikti savo pajamų deklaracijas už 2023-uosius metus. Pasak M. Endrijaičio, tą padarė jau 1 mln. 300 tūkst. gyventojų, o tokių, kurie deklaracijas turi teikti privalomai, pašnekovo teigimu, yra daugiau nei 800 tūkstančių.

„Dar kiek mažiau negu 40 proc. gyventojų nepateikė pajamų deklaracijų. Tai yra apie 300 tūkstančių gyventojų. Dar yra apie pusantros savaitės, tačiau terminas yra gegužės 2 diena, todėl tikrai nelaukite paskutinės dienos ir artimiausiu metu, kada yra galimybė, kviečiu pateikti pajamų deklaraciją tuos gyventojus, kam privaloma ją pateikti“, – kalbėjo VMI vadovės pavaduotojas M. Endrijaitis.

Tiesa, jis atkreipė dėmesį, kad deklaracijas teikiančių žmonių aktyvumas šiais metais yra didesnis nei, pavyzdžiui, pernai.

„Gyventojai pradėjo deklaracijas teikti šiais metais greičiau, tačiau pradžioje daugiau teikė tie, kurie nori susigrąžinti gyventojų pajamų mokesčio permoką. Paminėsiu, kad, pavyzdžiui, gyventojams, kuriems nėra privaloma pateikti pajamų deklaraciją – jie teikia deklaracijas tik dėl to, kad jiems būtų grąžinama permoka. Tokiais atvejais, gyventojai deklaracijas gali pateikti ir po gegužės 2 dienos“, – priminė M. Endrijaitis.

Verta paminėti, kad pateikus deklaraciją po gegužės 2 dienos bus prarasta galimybė skirti dalį pajamų mokesčio paramai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)