Lietuvos buhalterių ir auditorių asociacijos prezidentė Daiva Čibirienė vertina, kad dalies lengvatų ir išimčių taikyti nereikėtų.

Religinės bendruomenės galėtų savo mokesčius susimokėti. Nesuprantu, kodėl valstybė jiems turėtų duoti lengvatą kaip socialiai remtiniems? Net ir socialiai remtini pas mus moka GPM nuo algos.

Tas pats ir su smulkiaisiais ūkininkais. Dėl to, kad esi smulkusis ūkininkas ar vykdai religinę praktiką, neturėtų būti kitoks GPM tarifas. Jo išvis neturėtų būti“, – komentuoja D. Čibirienė.

Sąraše išskirta ir jūrininko profesija, kai jų gautos pajamos neapmokestinamos, tačiau, anot mokesčių ekspertės, jūrininkų situacija – kitokia, tad jiems lengvatos reikėtų. Sąraše išskirta ir nemažai atvejų, susijusių su darbo santykiais, kada iš darbdavio gautos pajamos yra neapmokestinamos. 

Ekonomistas Tautvydas Marčiulaitis iš esmės yra prieš bet kokias lengvatas.

„Galima suprasti lengvatas tiems žmonėms, kuriems sunku išgyventi. Šiaip lengvatos, mano nuomone, nėra geras kelias. Reikia teisingai sudėlioti mokestinę sistemą, tada nereikės lengvatų. Manau, reikia panaikinti visas lengvatas ir tada peržiūrėti, ar tikrai jų kažkam reikia“, – vertina jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)