Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė pasakojo, kad kol kas, stebint, kaip pildosi rezervacijos šventiniam savaitgaliui ir mokinių atostogoms, srautas yra išsidalijęs.

Dalis svečių, kaip tikino, atvyks būtent savaitgalį, o kiti – savaitės viduryje ir liks likusiai savaitei.

„Srautas gana pasiskirsto. Jeigu nebūtų vaikų atostogų, savaitgalis būtų užimtas 100 proc.

Šiuo metu gyventojai skambina, domisi, rezervuoja, jaučiame didelę paklausą, bet vietų šiam savaitgaliui sutikti Velykas dar yra. Manau, kad užimtumas šiuo metu būtų apie 60 proc. ir skirtinguose viešbučiuose kyla į viršų“, – sakė ji.

Pasak I. Valaitienės, lietuviai linkę užsisakyti apgyvendinimą, kur galėtų gauti papildomas paslaugas, nueiti į pirtį, būtų baseinai, tačiau, kaip pridūrė, nėra taip, kad žmonės neskaičiuotų pinigų.

„Manau, kad dabar visi skaičiuoja, kiek gali išleisti. Žmonės lygina kainas, klausia, ar gali gauti nuolaidų, kiti sako, kad yra lojalūs svečiai ir prašo nuolaidų. Apie kainas tikrai vyksta diskusijos“, – tikino ji ir sakė, kad dėl ekonominės situacijos ir kilusių kainų derybos dar intensyvesnės nei anksčiau.

„Tikrai labiau skaičiuoja. Manau, kad yra dalis ir tokių, kurie išvis ne pirmos būtinybės paslaugų tiesiog atsisako“, – pridūrė ji.

Kad pajūris laukia svečių, kalbėjo ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ direktorė Edita Lubickaitė.

„Šventinį Velykų savaitgalį jaučiamas turistų pagyvėjimus Neringoje.

Neringos apgyvendinimo įstaigos, tiek viešbučiai, tiek privatus sektorius teigia, jog užimtumas siekia apie 70 proc., tačiau laisvų vietų tikrai yra, ir paskutinę minutę nusprendę atvykti į Neringą, tikrai ras dar iš ko pasirinkti“, – teigė ji.

Kaip skaičiavo, apsistoti privačiame sektoriuje, 4 asmenų šeimai Neringoje kainuos nuo 60 iki 100 eurų parai, B&B stiliaus apgyvendinimo įstaigose dviviečio kambario kaina siekia 80 – 90 Eu parai.

„Dvivietis kambarys viešbutyje nuo 80 iki 150 eur para su pusryčiais“, – sakė atstovė.

Jos nuomone, ekonominė situacija kardinaliai nekeičia svečių įpročių. Gyventojai mieliau renkasi tas apgyvendinimo įstaigas, kuriose yra įpratę apsistoti.

Apie tai, kad Velykoms vietos sparčiai pildosi, anksčiau „Delfi“ kalbėjo ir sanatorijų atstovai. Apie tai daugiau skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)