Internetu gėlių užsakymus priimančios gėlių parduotuvės šiemet Valentino dienai pasiruošusios, kaip niekada. Elektorininėse parduotuvėse galima rasti įvairiausių pasiūlymų, nuo keleto rožių žiedų iki puokščių, kurių kaina siekia šimtus eurų.

Vienoje parduotuvių už 101 rožę, kurių ilgis siekia 60-70 cm, prašoma 722 Eur. O jei tokios puokštės pasirodys nepakankamai, galima rinktis variantą ir su 151 rože. Žinoma, tada didėja ne tik rožių skaičius, tačiau ir kaina, kuri kyla iki 790 Eur.

Jeigu norima įsigyti ne tik gėlių, kai kuriose parduotuvėse siūloma gėles dovanoti su minkštais žaislais. Štai 35 vnt. rožių dėžutėje, sadainiai „Raffaello“ ir 140 cm rudas pliušinsi meškinas atsieis 389 Eur.

Tarp siūlymų, ir šiemet brangusios tulpės. Už vienetą kai kur prašoma ir dviejų eurų, o jei perkama puokštė, 11 dailiai surištų tulpių gali kainuoti ir dar daugiau, apie 24 Eur. Jeigu norima įsigyti didesnį kiekį, sakykime, 160 vnt. puokštę, tai atsieis 286,88 Eur.

Redakcija susisiekė su gėlėmis prekiaujančiomis įmonėmis. Jų atstovai sakė, kad tikrai yra ir tokių, kurie Šv. Valentino dienai pinigų negaili.

„VIV gėlės“ direktorius Vidmantas Bielskus pasakojo šiemet pastebintis didesnį gėlių užsakymų Valentino dienai skaičių.

„Situacija nebloga, žmonės iš anksto aktyviau nei pernai užsisakinėja gėles.

Gali būti, kad Valentino diena, ypač tarp jaunimo, dabar labiau vertinama, skiriama daugiau dėmesio“, – apie didėjusių užsakymų skaičių kalbėjo jis.

Lietuviai, pasak jo, užsisako tiek paprastesnesiu gėlių variantus, tiek žvalgosi į daugiau atsieinančias puokštes.

„Kiti, matosi, negaili pinigų. Jiems norisi, kad būtų gražu“, – sakė jis.

Tiesa, direktorius pasakojo, kad šimtais eurų kainuojančių gėlių puokščių užsakymų taip pat turi.

„Tai daugiau – pavieniai asmenys, ne masiškai, tačiau tokių asmenų tikrai yra“, – sakė jis.

Kreipusis į kitas įmones, prekiaujančias gėlėmis, buvo pasiūlyta susikambinti Vasario 16-ąją, nes dabar, kaip teigė, pokalbiams laiko nėra.

„Nėra kada kalbėti, dirbame“, – sakė vienos įmonių atstovas.

Panašiai kalbėjo ir „Pasaulio gėlės“ atstovė.

„Šiuo metu turime daug darbo, labai daug klientų. Lietuviai tikrai ruošiasi Valentinui ir perka gėles“, – juokėsi ji.

Kaip užsiminė, lietuviai renkasi įvairias gėles ir kiekvienas išleidžia skirtingą sumą pinigų.

Remiantis kreditų valdymo bendrovės „Intrum“ tyrimo duomenimis, dalis gyventojų, artėjant Valentino dienai, ketina skolintis, buvo teigiama anksčiau siųstame spaudos pranešime.

„Turimi duomenys rodo, kad dovanų pirkimas simpatijai, partneriui ar sutuoktiniui yra pagrindinė priežastis, kodėl skolinamasi naudojant kredito kortelę.

Lietuvoje taip elgiasi kas dešimtas (11 proc.). asmuo, dažniau tai daro vyrai (13 proc.) nei moterys (10 proc.). Išleidžiant reikšmingas pinigų sumas dėl didelių palūkanų išauga kreditų naštos rizika.

Pasinėrus į Valentino dienos nuotaiką labai svarbu nepamiršti finansinės drausmės, tinkamai planuoti išlaidas ir neviršyti savo finansinių galimybių“, – patarė bendrovės „Intrum“ direktorė Baltijos šalyse Ilva Valeika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)