Kurortuose – 70 proc. užpildymas

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė „Delfi“ kalbėjo, kad gyventojai noriai planuoja, kur sutiks šventes.

„Kurortuose rezervacijos pildosi. Kiek teko bendrauti, jau yra apie 60-70 proc. užpildymas. Žmonės, kurie nori pasirinkti, tai padaro anksčiau, o kitiems jau paskui lieka, kas lieka.

Teko girdėti, kad kai kurie planuoja šventes sutikti ir užsienyje, yra galimybių išvykti, todėl tai jie taip pat planuoja, labai tai jaučiame.

Miestuose viešbučiai pildosi lėčiau“, – kalbėjo E. Šiškauskienė.

Ji aiškino, kad pastaruoju metu madinga šventines vakarienes užsisakyti paskutinę minutę.

„Verslui dėl to sunku planuotis, kai lieka kelios dienos“, – pridūrė atstovė bei aiškino, kad galima pastebėti, kad šiemet kai kur klientų lauks ir kuklesnės vakaro programos.

„Norima neužkelti kainų, nes sudedamoji dalis yra ne tik viešbutis, bet ir maistas, todėl yra ir daugiau pasirinkimų, kad gali imti su nakvyne, ar tik vakarienę, atsižvelgiant į biudžetą“, – sakė E. Šiškauskienė.

Evalda Šiškauskienė

Rezervacijos pildosi sparčiau

Vilniaus senamiestyje Stiklių g. įsikūręs restoranas „Lokys“ keturių patiekalų vakarienę naujametinį vakarą siūlo už 79 Eur žmogui. Į šią sumą įskaičiuotas aperityvas, užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas.

„Rezervacijos mums pildosi greičiau ir geriau nei bet kuriais metais anksčiau buvusiais metais“, – sako restorano direktorius Evaldas Keršulis.

Jis pasakoja, kad tam įtakos galimai turi patogus paslaugos pardavimo būdas, kai žmonės naujametinę vakarienę gali įsigyti ją rezervuodami internetu.

„Praėjusiais metais pusę restorano buvome išpardavę iki gruodžio 15 dienos. Vėliau mūsų rezervacijos sustojo ir visas likęs restoranas buvo išparduotas jau po Kalėdų.

Šiemet, lyginant datas, šiai dienai turime dvigubai daugiau rezervacijų nei pernai tuo pačiu metu“, – sako jis.

Direktorius teigia, kad šiemet jau teko kelti ir kainą, kuri didėjo 10 Eur. Pernai, kaip priduria, vakarienė kainavo 69 Eur žmogui.

„Tam įtakos turėjo ir brangę produktai, energetikos kaštai, darbuotojų atlyginimai“, – sako jis.

Kainos didėjo visur

Kalbant apie viešbučius, kurie šventinius vakarus siūlo drauge su nakvynėmis, kainos didesnės.

Pajūryje esantis viešbutis „Vanagupė“ Naujuosius siūlo atšvęsti siūlydamas šventinę programą, kurioje numatytas Donato Montvydo koncertas, renginio vedėjas – Jonas Radzevičius, kiti muzikiniai pasirodymai, šventinė vakarienė, fejerverkai.

Tokia programa su dviem nakvynėmis standartiniame kambaryje dviem asmenims kainuos 950 Eur.

„Vanagupė“ pardavimų vadovė Vaida Gendrolytė pasakoja, kad šiuo metu jau rezervuota apie pusė vietų.

„Rezervacijos pildosi labai neblogai, turint omenyje, kad dar lapkritis. Žmonės mums skambina, teiraujasi, susidomėjimas yra.

Šiuo metu yra užpildyta maždaug pusę siūlomų vietų. Žinoma, šie metai gal bus kitokie dėl ekonominių dalykų, infliacijos ir panašiai, bet žmonės vis tiek nori Naujuosius sutikti gražiai.

Nemažai svečių pas mus sugrįžta jau ne pirmi metai. Jie žino mūsų programą, kokybę, atskirą vaikų erdvę“, – kalbėjo atstovė ir lygino, kad šiemet rezervacijos pildosi panašiai, kaip ir pernai metais.

Ji pasakoja, kad skambinantys kainomis nesistebi, o daugiau teiraujasi dėl vakaro detalių, programos.

„Manau, kad kaina pasverta ir žmonės ir patys supranta, kad šiais laikais nieko pigiai nebebus“, – sako ji.

Šiemet kaina, kaip tikina, didėjo.

„Ji didėjo apie 15 proc. Kilo infliacija, brango tiek pačių atlikėjų paslaugos“, – aiškina V. Gendrolytė.

Pajūryje įsikūręs „Atostogų parkas“ taip pat skelbia siūlantis šventinio vakaro ir iš viso trijų nakvynių paketą. Į kainą įskaičiuota naujametinė šventinė vakarienė, programa pokylių salėje, fejerverkai.

Priklausomai nuo pasirinkto paketo, kaina dviem svyruoja nuo 884 Eur iki 1045 Eur. Internetiniame įmonės puslapyje skelbiama, kad pastarosios, brangiausios, jau išparduotos ir laisvų vietų nebėra.

„Atostogų parko“ pardavimų vadovas Irmantas Karpis komentavo, kad klientai noriai rezervuoja pasiūlymus.

„Įprastai gruodžio viduryje nebeturėdavome vietų, panašu, kad taip gali būti ir šiais metais.

Kaina keitėsi į didesnę pusę, bet neypatingai daug. Viskas dėl padidėjusių sąnaudų – elektros ir pan.

Klientų komentarų dėl kainos nesulaukiame“, – sakė jis.

„Vilnius Grand Resort“ taip pat siūlo naujametinę programą.

Kaip buvo skelbiama, atvykusių lauktų vakarienė, Natalijos Bunkės koncertas, šventinė programa bei fejerverkai.

Pramogos kaina žmogui – 219 Eur be nakvynės arba 548 Eur dviems su nakvyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)