Vilnietis Rimantas atkreipė dėmesį, kad elektroninėje maisto prekių parduotuvėje „Barbora“ atsirado 2 eurų prekių pristatymo mokestis, mat prieš tai visada kurjeriai prekes pristatydavo nemokamai.

„Dažnai su šeima apsiperkame „Barboroje“, iki šiol buvome patenkinti jų paslaugomis – buvo galima apsipirkti patogiai, greitai ir nemokamai. Dabar po ilgos pertraukos užsisakiau prekių už tą pačią įprastą 40–50 eurų sumą.

Tik gavęs išklotinę pamačiau 2 eurus už prekių pristatymą, nes nemokamas pristatymas – tik nuo 60 eurų. Apie tai prieš sumokant už prekes jokio atskiro pranešimo nebuvo. Gaila, kad verslas taip elgiasi su savo nuolatiniais klientais ir bando užsidirbti iki paskutinio euro“, – pasakoja vilnietis.

Apsilankius „Barboros“ el. parduotuvėje galima pastebėti, kad užsisakius prekių, jų pristatymas Vilniuje tą pačią dieną kainuoja 1,99 Eur, o kitomis – 0,99 Eur. Tačiau nuo tam tikros krepšelio sumos jos pristatomos nemokamai.

Vis dėlto, kaip pastebėjo Rimantas, keitėsi prekių krepšelio suma, nuo kurios prekės pristatomos nemokamai. Kaip įmonė skelbė šių metų pradžioje, nemokamas pristatymas galiojo užsisakius prekių už 49,99 Eur ar daugiau, dabar – per 59,99 Eur.

„Barbora“

„Barbora“ komunikacijos vadovė Jurgita Gižaitė-Tulabienė patvirtino, kad pastaruoju metu keitėsi prekių pristatymo kainodara. Ji atkreipė dėmesį, kad iki pandemijos „Barboroje“ prekių pristatymas visada buvo mokamas.

„Nemokamą prekių pristatymą „Barbora“ klientams pasiūlė pandemijos laikotarpiu, siekdama sumažinti barjerus klientams apsipirkti saugiai, neišeinant iš namų. Logistikos kaštai maisto pristatymo versle sudaro didžiąją dalį išlaidų. Pandemijos laikotarpiu visas šias išlaidas buvo prisiėmusi padengti „Barbora“.

Šiuo metu didžiausią dėmesį skiriame savo pagrindinei ir klientų labiausiai vertinamai paslaugai – pristatymui į namus. Daugiau nei 9 iš 10 klientų būtent ją ir renkasi.

Augant logistikos išlaidoms, ir siekdami išlaikyti aukštą paslaugos kokybę bei ją toliau tobulinti, priėmėme sprendimą grįžti prie prekių pristatymo mokesčio“, – pažymi J. Gižaitė-Tulabienė.

Kaip sako, prekių pristatymas kainuoja nuo 0,49 iki 2,49 Eur, priklausomai nuo pasirenkamo prekių pristatymo laiko ir regiono. Atstovė taip pat pabrėžia, kad išlaikomas įprastas minimalus užsakymo krepšelis – 19,99 Eur, o užsakymus nuo 59,99 Eur „Barbora“ pristato nemokamai.

„Manome, kad pristatymo mokestis nesudaro žymios dalies apsipirkimo išlaidų, ir apsipirkimas „Barboroje“ išliks patogia ir pigesne alternatyva, nei vykti į parduotuvę savo automobiliu“, – sako ji.

LastMile

Elektroninės komercijos startuolis „LastMile“, kuriuo galima užsisakyti prekių iš prekybos tinklo „Iki“, šiemet taip pat koregavo savo paslaugų įkainius.

„Vasarą įvedėme nemokamą pristatymą. Taip pat šiemet pakoregavome ir minimalią užsakymo sumą – nuo 10 eurų iki 20 eurų. Net ir pakoregavus minimalią užsakymo sumą, mes neribojame užsakymo vertės – klientai gali užsisakyti kad ir 1 prekę, tačiau taikome mažo krepšelio sumą, kuri yra 3 eurai“, – pažymi „LastMile“ platformos įkūrėjas ir vadovas Tadas Norušaitis.

O „Rimi“ elektroninės parduotuvės pristatymo į namus paslaugos įkainiai nesikeitė.

„Rimi.lt“

„Kaip ir anksčiau, užsisakant prekes mažiau populiariais prekių pristatymo laikais, ši paslauga yra pigesnė. Taip pat sudarome dar vieną galimybę savo klientams sutaupyti – siūlome įsigyti 30 dienų prekių pristatymo abonementą be papildomo mokesčio.

Nuolat primename, kad įsigijus prekių už 50 eurų, jų pristatymas yra visiškai nemokamas“, – pažymi „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Gabrielė Šerėnienė.

Apsilankius el. parduotuvėje Rimi.lt ir išsirinkus prekių iki 10 eurų, galima matyti pristatymo įkainius. Vilniuje tą pačią dieną prekių pristatymas kainuoja 1,49-2,49 Eur. Kitomis dienomis kaina svyruoja ir iki 2,99 Eur.

Nusipirkti maisto prekių produktų galima ir prekybos centre internete Pigu.lt. Platforma teikia prekių pristatymo į namus paslaugą per kurjerių tarnybą. Paslaugos kaina priklauso nuo užsakymo svorio. Užsisakius prekių iki 1 kg, mokestis siekia 3,49 Eur, iki 5 kg – 3,99 Eur, iki 10 kg – 4,99 Eur ir t. t.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją