Suviliojo lengvu uždarbiu

Sukčiai sukūrė investicinę platformą „Fenton“, kuria žmones viliojo lengvu uždarbiu. Lietuviškuose darbo paieškų portaluose galima pamatyti ir daugiau pavadinimų interpretacijų, pavyzdžiui, „Fenton Multimedia Enterprise“.

Platformą galima buvo pasiekti keliais adresais: Fenton.fit arba Fentonmediaplatform.com. Pastaroji prieš kelias savaites vartotojams dar buvo pasiekiama. Joje buvo galima rasti fiktyvios informacijos, siekiant sukurti patikimumo įspūdį.

Svetainėje buvo rašoma, kad bendrovė veikia daugiau nei metus, registruota 2021 m. liepos 3 d. Kuala Lumpure, Malaizijoje, o klientų aptarnavimo specialistai dirba Maroke, Didžiojoje Britanijoje, Suomijoje ir kt. Taip pat paminėtas bendradarbiavimas su 150 šalių. Išskirta ir viena didžiausių reklamos kompanijų pasaulyje.

Iš pirmo žvilgsnio apsilankius Fentonmediaplatform.com svetainėje susidaro patikimos platformos įspūdis, tačiau užtenka į „Google“ paiešką įvesti jos pavadinimą ir rasti nemažai neigiamų atsiliepimų ir užsienio žiniasklaidos straipsnių apie prarastus pinigus ir apgavystes.

Užsieniečiai dalijasi, kad „Fenton“ kitose šalyse veikia kitais pavadinimais: „Elife 77“, „Focusfeaturesllc“, „Fugar“ ir kt. Lietuvoje dabar plinta panašiu principu veikianti platforma „DOW“. Teigiama, kad žmonės neteko pinigų Rusijoje, Latvijoje, Maltoje, Turkijoje, Anglijoje, Lietuvoje ir kt.

Vienas naujesnių „Fenton“ apgaulės pavyzdžių, aprašytų užsienio žiniasklaidoje, – Maltos atvejis. Investuodami į šią platformą šimtai gyventojų prarado savo pinigus, o policija pradėjo didelio masto tyrimą.

Prarado tūkstantį eurų, kiti – dar daugiau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)