Studijos, automobilis, nuosavas būstas – tai tik keli tikslai, kuriuos galima lengvai pasiekti, įdarbinus kas mėnesį gaunamus vaiko pinigus.

Nuo šių metų birželio 1 d. vaiko pinigai padidėjo nuo 73,5 iki 80,5 euro, o daugiavaikėms ir nepasiturinčioms šeimoms ar vaiką su negalia auginančioms šeimoms išmokos vaikams padidėjo iki 127,88 euro. Ekspertai rekomenduoja šią sumą ar bent dalį jos nukreipti į investicines priemones ir vaikui finansiškai užtikrinti geriau aprūpintą ateitį.

Preliminariais skaičiavimais, pasirinkus tinkamas priemones, iki kol vaikas sulauks pilnametystės, galima sukaupti nuo 40 iki 50 tūkst. eurų. Delfi kalbinti ekspertai pateikė konkrečius skaičiavimus, kiek pasirinkus skirtingas investavimo priemones galima sukaupti per 8, 10 ar 26 metus.

Ar tinkamas metas dabar investuoti? Kokie finansiniai produktai tinkami kaupti vaikų ateičiai? Kaip išsirinkti priemonę, kai neturi ir negali skirti daug laiko? Tai tik keli pagrindiniai klausimai, į kuriuos atsakė asmeniniais finansais ir investicijomis besidomintys pašnekovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)