LNK žinių kalbinti į parduotuvę apsipirkti atvykę gyventojai pasakojo jau kuris laikas prekybos tinkluose nerandantys druskos, lentynos, kaip teigė, tuščios.

„Dabar įėjus į parduotuvę visada ieškome to skyriaus, bet druskos nerandame. Štai čia bent stambios yra, bet bandysime dar ieškoti“, – teigė apsipirkti atėjęs vyras.

Dalis pirkėjų taip pat sakė, jog didelės problemos dėl šio produkto trūkumo nejaučiantys, o kiti patikino jos jau užsipirkę ir anksčiau.

„Aš palauksiu, ką darysi, šiuo momentu jos dar turiu, o paskui matysime“, – sakė moteris.

„Tris pakelius turiu nusipirkusi iš seniau, tai, tikriausiai, užteks“, – svarstė kita.

„O aš turiu nusipirkusi 10 kg, tai man ramu. Gyvenu viena pati, tai man užteks pusmečiui“, – teigė dar kita.

Viena pirkėja teigė mačiusi, kad druską gyventojai perpardavinėja ir socialiniuose tinkluose ir, kaip tikino, už pakuotę prašo ir 5 Eur.

Paklausa didėjo iki 10 kartų

„Maximos“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė bendrai aiškino, kad druskos trūkumą šiandien lemia vidutiniškai 2-4 kartus išaugusi jos paklausa bei sutrūkinėjusi tiekimo grandinė.

Kaip pasakojo, metų pradžioje prekybos tinklas iš asortimento išėmė baltarusišką druską, kurią buvo pakeitę druska iš Ukrainos, tačiau nuo vasario 24-osios gamykla veiklą sustabdė.

„Šiuo metu mūsų turimi alternatyvūs tiekėjai esamos paklausos negali patenkinti.

Vos atvežus didesnį kiekį druskos, prekė akimirksniu yra nuperkama. Asortimente turime druskos iš Lenkijos, Kroatijos, Slovėnijos, Ispanijos, Belgijos ir Pakistano.

Norime pabrėžti ir nuraminti pirkėjus – būtiniausias maisto prekes mūsų parduotuvėse rasite. Gal ne visada to prekės ženklo, kurį buvote pamėgę pirkti, bet jų tikrai bus“, – ramino ji.

„Iki“ atstovė Vaida Budrienė, kalbėdama apie išaugusius druskos pardavimus tikino, kad paklausa šiandien yra apie 10 kartų didesnė.

Anot jos, pirmiausia gyventojai pirko akmens druską, labiau skirtą marinavimui, o prasidėjęs domino efektas galiausiai didino visos druskos pardavimus.

„Pirkėjai sako, kad druskos jiems reikia, kad turėtų kaip marinuoti ir konservuoti. Šiuo metu didiname tiekimą į parduotuves, o su akmens druska ieškome alternatyvų“, – teigė ji.

Galimi pigesnio segmento prekių trūkumai

Rimi Lietuva“ atstovė Gabrielė Šerėnienė redakcijai pasakojo, jog rupios druskos pardavimai šiame prekybos tinkle taip pat šiuo metu yra stipriai išaugę.

Žmonės, kaip teigė, jos perka didesniais kiekiais, todėl lentynos greitai ištuštėja ir būna papildomos tada, kai produktai iš sandėlio vėl pasiekia parduotuves.

Visgi, kaip pridūrė, parduotuvių aprūpinimas druska vyksta ir toliau, tačiau, kaip aiškino, galimi ir tam tikri sutrikimai.

„Kovo mėnesį nebelikus tiekimo iš Ukrainos galimi pigesnio segmento prekių trūkumai.

Tačiau mes intensyviai ieškome alternatyvų ir planuojame, kad vėliau situacija normalizuosis“, – teigė ji.

Panašiai situaciją dėl prekybos druska apibūdino ir „Norfa“ atstovas Darius Ryliškis.

„Visų ilgo galiojimo prekių pirkimai šiuo metu yra padidėję, bet druskos – ypatingai. Paklausa yra padidėjusi apie 6 kartus.

Pas mus 90 proc. druskos buvo ukrainietiška, dabar ieškome, kas galėtų pakeisti šią rinką. Šiuo metu turime atsargų, bet tiekimas yra visiškai nutrūkęs. Tai yra problemiška“, – sakė jis.

Anot atstovo, visgi šiuo metu druskos prekybos tinklas sandėliuose dar turi pakankamai ir jos trūkumo neprognozuoja.

„Mes atvežame druską į parduotuvę ir ji yra staigiai išperkama, o lentynos pasidaro tuščios. Tai nereiškia, kad nebus kitų atvežimų, tiesiog mes padidinti 6 kartus tiekimo negalime.

Dabar ieškome naujų tiekėjų, bet jos netrūks, tiesiog kadangi žmones apėmusios tokios nuotaikos, kartas nuo karto ji bus išperkama, kol nuotaikos praeis“, – sakė jis.

Apie padidėjusį druskos populiarumą kalbėjo ir „Lidl Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Lina Skersytė. Ji tikino, kad prekybos tinklas dirba su tiekėjais iš kitų šalių ir netrukus asortimentas turėtų būti papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės