„Esame pastebėję šiokį tokį suaktyvėjimą žmonių pasiimant grynuosius pinigus iš bankomatų“, – penktadienį spaudos konferencijoje Vyriausybėje teigė I. Šimonytė.

„Tokia reakcija yra žmogiška, čia kiekvieno žmogaus apsisprendimas, kiek jis nori turėti kišenėje ar namuose grynųjų pinigų, bet vis dėlto reikėtų, matyt, nepervertinti būtinybės tai daryti ir tai daryti dabar“, – pridūrė ji.

Lietuvos banko valdybos narys Simonas Krėpšta sako, kad ketvirtadienį iš bankomatų buvo išsiimta apie du kartus daugiau grynųjų pinigų nei įprastą dieną.

„Mūsų vertinimu, tai yra pakankamai nedidelis paaugimas“, – LRT radijui penktadienį teigė S. Krėpšta.

„Bankų veikla yra ypatingai stabili šiuo metu, visos sistemos veikia, bankomatai – taip pat“, – pabrėžė jis.

S. Krėpšta informavo, kad šalies bankai papildomai rūpinasi, kad bankomatuose nepritrūktų pinigų.

„Dirbame labai aktyviai su bankais, kad jeigu ir tam tikras bankomatas netyčia ištuštėtų, jis būtų kuo greičiau užpildytas. Čia bankai yra tikrai suaktyvinę savo pajėgas, dirba su grynųjų pinigų pervežimo kompanijomis, kad kuo greičiau užpildytų tam tikras vietas, jeigu jos šiek tiek ištuštėja greičiau nei tikėtasi“, – tvirtino S. Krėpšta.

Premjerė ragino nesijaudinti, jeigu viename ar kitame bankomate pritrūks pinigų.

„Jeigu atsitiks taip, kad atėję į kažkokį bankomatą nerasite ten grynųjų pinigų, kadangi dėl didelės paklausos gali susidaryti tokie momentai, kad kažkurie bankomatai dar nebus papildyti dėl logistinių problemų, jokių kitų problemų tikrai nėra“, – kalbėjo premjerė.

I. Šimonytė teigė pinigų išsigryninimo problemą aptarusi su Lietuvos banko valdybos pirmininku.

„Situacija yra stebima ir kontroliuojama. Grynieji pinigai atvežami ir tai, kad skaičius išsiėmimų yra padidėjęs, yra faktas, bet nereikėtų dėl to nerimauti - šitoje srityje realių problemų nėra. Žmonių nusiteikimas gali veikti tokius dalykus“, – tvirtino I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)