Socialiniame tinkle „Facebook“ Pricer.lt buvo skelbiama, jog atliktoje analizėje buvo lyginamos Lietuvos prekybos tinklų „Lidl“, „Maxima“ ir „Rimi“ bei Lenkijos „Lidl„ir „Biedronkos“ kainos.

Lenkiški pasiūlymai, kai buvo teigta, buvo perskaičiuoti į eurus, kursu 1 Eur – 4,58 zloto.

Palyginus kainas mėsos prekių kategorijoje matyti, kad kai kur kainų skirtumas siekia beveik 50 proc.

Štai kilogramas kiaulienos faršo viename Lietuvos prekybos tinklų kainuoja 3,58 Eur, kai tuo tarpu kaimyninėje Lenkijoje – 1,87 Eur. Kainos skirtumas, kaip buvo skaičiuota – 1,71 Eur, kas yra 47 proc.

Panašus kainos skirtumas ir kalbant apie kiaulienos šoninę. Kilogramas šoninės Lietuvoje kainuoja 3,99 Eur, kai Lenkijoje tuo metu 2,08 Eur. Buvo skaičiuojama, kad kainos skirtumas yra 1,91 Eur, arba kitaip, 48 proc.

Kalbant apie kiaulienos šonkaulių kainas, kainų skirtumas čia kiek mažesnis. Lietuvoje už kiaulienos šonkaulių kilogramą tektų pakloti 4,29Eur, o Lenkijoje – 3,71 Eur. Kainos skirtumas siekia 14 proc. arba 0,58 Eur.

27 proc. – tiek pigiau Lenkijoje galima įsigyti ir vištienos blauzdelių kilogramą. Jei Lietuvos prekybos tinkluose jų kilogramo kaina siekia 1,49 Eur, pas kaimynus ji yra 1,09 Eur.

Kalakutienos krūtinėlės kainos taip pat skiriasi 36 proc. Lietuvoje kilogramas šios mėsos kainuoja 5,98 Eur, kai tuo tarpu viename Lenkijos prekybos tinklų – 4,16 Eur.


„Aišku, apsipirkimo Lenkijoje profesionalai sutaupo daugiau lankydamiesi bazėse, bet ir prekybos tinklų skirtumai įspūdingi“, – soc. tinkle teigė Pricer.lt.

Įmonės maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas „Delfi“ patikino, kad išvadas iš šios analizės daryti tikrai galima.

„Lenkijoje kai kas kainuoja 50 proc. pigiau“, – teigė jis.

Petras Čepkauskas

Redakcija primena, kad nuo vasario 1-osios Lenkijos prekybos tinkluose, valdžiai nusprendus, yra naikinamas PVM maisto produktams, kuris siekė 5 proc. Taip kaimynai kovoja su infliacija. Nulinis tarifas, planuojama, laikysis 6 mėnesius.

Lenkijoje PVM mažėja ir trąšoms, o PVM tarifas degalams mažinamas nuo 23 proc. iki 8 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)