Visi galvoja, kad prekybos tinklai nusižiūri ar net susitaria dėl kainų, tačiau iš tikrųjų tai daryti lengviausia tokiose srityse kaip būsto remontas, sako Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto docentas Algirdas Bartkus.

Kiekvieno iš mūsų personalinis interesas yra, kad mūsų pajamų lygis nebūtų žemas. Tokiu atveju pergyvenę karantiną, dėl ko kalta, aišku, Šimonytė yra, tai dabar aš jau atsiimsiu už viską, dabar padvigubinsiu kainas, gal nepadvigubinsiu, bet 20 proc. pakelsiu“, – kalbėjo ekonomistas.

Statistikos departamento duomenimis, rugsėjį metinė infliacija sudarė 6,4 proc. Tuo metu kiekvieno gyventojo asmeninė infliacija priklauso nuo jo dažniausiai vartojamų prekių ir paslaugų. Dar įdomiau sužinoti, kaip pagrindinių asmens vartojamų prekių ir paslaugų kainos keitėsi per ilgesnį periodą, pavyzdžiui, 10 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)