Jei praėjusį pavasarį–vasaros pradžioje keliones į užsienį Lietuvos gyventojai buvo apriboję iki kaimyninių valstybių, šiemet situacija jau visai kitokia – kur kas didesnė dalis žmonių atostogų vėl keliauja lėktuvu, išlaidos skrydžiams antrąjį ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai augo beveik 4 kartus (389 proc.), vidutinė kliento išleista suma siekė 141 eurą.

Apie dažnesnius apsilankymus oro uostuose byloja ir keliais kartais išaugusios išlaidos „Duty Free“ parduotuvėse – antrąjį šių metų ketvirtį lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai „Revolut“ klientai Lietuvoje „Duty Free“ parduotuvėse išleido net 576 proc. daugiau, vidutiniškai 43 eurus.

Daugiau nei 2,5 karto augo lietuvių išlaidos kelionių turų organizatoriams ir kelionių agentūroms, kur vidutiniškai išleisti 199 eurai, beveik dukart daugiau lyginant su pernai lietuviai išleido automobilių nuomos paslaugoms, vidutiniškai 87 eurus.

Išlaidos viešbučiams ir apgyvendinimo paslaugoms, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didėjo ne taip drastiškai, bet taip pat buvo pusantro karto didesnės, vienas klientas vidutiniškai išleido 205 eurus. Į populiariausių apsipirkimo vietų dešimtuką pagal bendrą išleistą sumą pakilo viešbučių nakvynės vietų rezervavimo platforma „Booking.com“. Padvigubėjo ir išlaidos sveikatingumo centrams, spa ir sporto klubams.

Miesto transporto: metro, autobusų, keltų išlaidų kategorijoje „Revolut“ besinaudojantys Lietuvos gyventojai taip pat išleido 94 proc. daugiau, o išlaidos kelionėms traukiniu augo 130 proc.

Vien birželį bendros išlaidos užsienyje augo 116 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai, užsienio valstybėse mokėjimus atliko 34 proc. daugiau Lietuvos klientų. Daugiausia pinigų birželį išleista Lenkijoje, bet populiariausiųjų dešimtuke atsirado ir atostogų kryptys – Ispanija, Graikija, Italija, Turkija.

Padidėjusį gyventojų apetitą kelionėms rodo ir Lietuvoje bei užsienio valstybėse atliktų mokėjimų santykis. Pernai birželį užsienyje atlikta tik 12 proc. visų mokėjimų „Revolut“, o šiemet mokėjimai užsienyje birželį jau sudarė beveik penktadalį visų mokėjimų.

Mokėjimų duomenys taip pat rodo grįžimą prie fizinio apsipirkimo. Jei metų pradžioje fizinių mokėjimų ir atsiskaitymų internetu „Revolut“ klientai Lietuvoje atliko beveik po lygiai (fizinių – 51 proc., internetu – 49 proc.) tai birželį fiziniai atsiskaitymai jau sudarė net 68 proc., o internetu atlikta tik 32 proc. mokėjimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)