Banko planuose – nemokamas lėšų pervedimas ir pagal verslo poreikius pritaikytos paslaugos, bendradarbiaujant su „SME Finance“. Teigiama, kad „SME Bank“ įkurtas įvertinus smulkaus ir vidutinio verslo finansavimo trūkumus – ribotą prieigą prie finansavimo šaltinių bei mažiau galimybių nuo didžiųjų miestų nutolusiems verslams gauti pilnavertį aptarnavimą. Šių metų vasario mėn. „SME Bank“ buvo suteikta Europos Centrinio Banko licencija.

„Apie tai, kad smulkus ir vidutinis verslas vis dar susiduria su finansavimosi iššūkiais kalbama jau kuris laikas. Vis dėlto, iš klientų girdime, kad svarbu ne tik didinti prieigą prie kapitalo, tačiau ir užtikrinti kokybišką bei sklandų aptarnavimą verslui, veikiančiam bet kurioje šalies vietoje. Taigi, steigdami banką, galvojome ne tik apie rinkai patrauklias paslaugas. Daug laiko skyrėme optimalių IT sprendimų, esančių rinkoje, paieškai“, – sako Nemira Palaimienė, „SME Bank“ valdybos narė.

„SME Bank“ teiks bankines paslaugas, kurios reikalingos smulkiam ir vidutiniam verslui. Šiuo metu koncentruojamasi į akualiausias kreditavimo paslaugas, paskolas bei kasdienę bankininkystę, rudenį planuojamas lizingo, metų gale – faktoringo paslaugų startas. Pradėjęs veiklą, bankas pritraukė indėlių iš Vokietijos rinkos, kurių vertė siekia 20 mln. EUR.

Šiuo metu „SME Bank“ teikia paslaugas verslui, veikiančiam Lietuvoje. Artimiausiu metu ketinama plėstis į Baltijos ir Skandinavijos šalis bei Lenkiją. Planuojama, kad po trejų metų banko portfelį sudarys 100 mln. EUR, po ketverių – 300 mln. EUR.

Pranešime nurodoma, kad „SME Bank“ taip pat veiks bendroje ekosistemoje su „SME Finance“. Bendrovės veiks pagal partnerystės sutartį, kurioje numatyta galimybė, gavus kliento sutikimą, keistis duomenimis ir tokiu būdu aptarnauti verslą „vieno langelio“ principu.

Šiuo metu „SME Finance“ aktyviai plečiasi Latvijoje ir Estijoje, netrukus veiklą pradės vykdyti Suomijos ir Lenkijos rinkose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)