Keltai brangs

Iki kalendorinės vasaros pradžios likus vos porai dienų, skelbiama apie kai kuriuos kainų pokyčius, kurie laukia Kuršių Nerijoje atostogauti susiruošusių gyventojų.

Nuo birželio 1-osios čia keičiasi „Smiltynės perkėlos“ keltų bilietų kainos.

Iki šiol už kelto bilietą keleiviai mokėję po 1 Eur, dabar mokės 1,1 Eur, o lengvojo automobilio perkėlimas kainuos 0,30 Eur daugiau ir brangs nuo 12,7 iki 13 Eur.

Kaina didės ir į kitą Kuršių marių krantą norintiems persikelti su mopedu ar motociklu. Jiems bilietas brangs 0,2 Eur, nuo 5 iki 5,2 Eur.

Perkėlimas autobusu iki 5 tonų nuo vasaros kainuos 26 Eur, daugiau nei 5 tonų – 41.70 Eur, krovininiu automobiliu nuo 3.5 iki 12 tonų – 30 Eur, daugiau nei 12 tonų – 41.70 Eur.

Kaip buvo aiškinama, kainos keičiamos remiantis AB „Smiltynės perkėlos“ didžiausio tarifo (pajamų) perskaičiavimu. Didžiausias tarifas buvo paskaičiuotas ir patvirtintas Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos posėdyje.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Įvažiavimas į Neringą – 30 Eur

Nuo birželio 1-osios keisis ir įvažiavimo į Neringą įkainiai.

Neringos savivaldybės administracijos viešųjų ryšių specialistė Lina Pusvaškytė informavo, kad vietinė rinkliava nuo 10 Eur lengvajam automobiliui nuo birželio 1-osios didės iki 30 Eur.

„Už elektrines transporto priemones šio mokesčio mokėti nereikia.

Vasaros sezono vietinės rinkliavos dydis lengvajam automobiliui išlieka toks pats kaip ir pernai“, – sakė ji.

Tiesa, autobusui iki 30 vietų įvažiavimo kaina nesikeičia ir išlieka ta pati – 20 Eur, tačiau nuo birželio 1-osios keičiasi kemperio įvažiavimo kaina.

Ji nuo 20 Eur kyla iki 30 Eur.

Viešbučiai brango, rezervuota apie 80 proc.

Neringos turizmo ir informacijos centro direktoriaus pavaduotoja Angelina Ivanova tikino, kad pirminėmis prognozėmis, nepaisant brangimų, vasaros sezonas Neringoje nusimato intensyvus, o šiandien jau yra rezervuota apie 80 proc. apgyvendinimo vietų.

„Didžiuosiuose kurorto viešbučiuose užimtumas siekia apie 80 proc.

Rezervacijų, liepos, rugpjūčio mėn., kol kas neatšaukia ir svečiai iš užsienio, kelionių agentūros, tačiau apgyvendinimo įstaigos orientuotos į vietinį svečią džiaugiasi beveik šimtaprocentiniu užimtumu.

Žinoma, kambarių rasti tikrai dar galima, ypač, naujuose arba atsinaujinusiuose viešbučiuose, tokiuose kaip „Spa Nida“, „Nidos banga“, kurie rezervacines sistemas atidarė visai neseniai“, – kalbėjo ji.

A.Ivanova skaičiavo, kad šiemet vidutinė kambario kaina dviem asmenims parai sieks nuo 110 iki 250 Eur su pusryčiais.

„Nemažai užsakymų šiam sezonui turi ir privačias apgyvendinimo paslaugas teikiantys Neringos verslininkai – buto 4 asmenų šeimai kaina siekia nuo 100 iki 200 Eur parai.

„Bendrai pastebima, jog apgyvendinimo paslaugų kainos šiek tiek pabrango, lyginant su praėjusiais metais.

Dėl saugumo, apgyvendinimo įstaigos vadovaujasi SAM pateiktais reikalavimais“, – komentavo Neringos turizmo ir informacijos centro direktoriaus pavaduotoja.

Palangoje – automobilių stovėjimo rinkliava

Nuo gegužės 15-osios dalyje Palangos miesto gatvių taip pat yra renkama vietinė rinkliava už automobilių stovėjimą. Mokestis bus renkamas iki rugsėjo 15 dienos.

Teigiama, kad Palangos miesto teritorija yra padalinta į tris dalis: žalią, raudoną ir geltonąją zonas.

Žaliojoje zonoje rinkliavos dydis – 2 Eur už valandą, 1 Eur – už pusę valandos. Raudonojoje zonoje rinkliavos dydis – 1,2 Eur už valandą, 0,6 Eur už pusę valandos.
Geltonojoje zonoje rinkliavos dydis – 0,6 Eur už valandą, 0,3 Eur už pusę valandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (297)