„Grožio specialistų asociacijos bendruomenė šiai dienai yra patenkinta, kad pagaliau išėjome į darbus ir galėsime atsikvėpti, bet situacija nieko nekeičia, nes tuos žadėtus 260 Eur, tas naująsias išmokas, didesnes 3 Eur, nei buvo iki šiolei, dar kol kas nėra gavęs nė vienas grožio specialistas, o šiandien turime jau vasario 17 dieną.

Taip pat subsidijų nėra gavę ir su darbo sutartimi dirbantys salonai, įmonės. Manau, kad viskas stipriai stringa. Mums šiai dienai svarbu turėti pajamas, nes mums grįžus į darbą mums įjungia skaitliukus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo J. Mačiulienė.

„Šiandien rytą klausiau bendruomenių, ar jau pradėjo gauti pinigėlius, bet kol kas 260 Eur išmokos nėra gavęs nė vienas žmogus, kuris dirba su verslo liudijimu.

Kai kurios įmonės dabar tik gavo pirmas išmokas už gruodžio mėnesio dvi savaites prastovų. Stringame su finansavimu, su pinigais. Vienintelis būdas dabar, kad išėjome į darbus ir galime pradėti viską kompensuoti“, – sakė ji.

Atstovė teigė, kad didelė dalis grožio specialistų pirmadienį darbo taip ir nepradėjo, nes jiems paprasčiausiai neapsimoka.

Jolanta Mačiulienė

„Jie į darbus neišėjo dėl Vyriausybės nustatytų griežtų reikalavimų, su tuo susipažinome, 20 kv. m.

Jeigu yra vienas dirbantis žmogus, viskas yra puiku, bet reikia suprasti, kad jei vienu metu dirba 3 meistrai, jie negali pasidalinti tuo plotu jeigu to ploto neužtenka. Taigi jei specialistų darbas buvo kas antrą dieną, dabar žmonės išsiskaidė, kad bent kiek galėtų išeiti į darbus“, – sakė J. Mačiulienė ir pabrėžė, kad ir toliau dirbti planuoja ne visi.

Galės gauti nuo 100 Eur iki 16 tūkst. Eur

„Delfi“ primena, kad savaitės pradžioje Vyriausybė nusprendė, kad savarankiškai dirbantieji, kurių veikla karantino metu buvo apribota, galės atgauti 2019 m. sumokėtą GPM, o atgaunama suma galės siekti nuo 100 Eur iki 16 tūkst. Eur.

Nauja priemonė numato, kad paramos dydis individualią veiklą vykdantiems asmenims siektų 100 procentų per 2019 metus sumokėto GPM.

„Mes norime ir kviečiame pritarti pagalbai tokiems žmonėms, jog tokios pagalbos dydis priklausytų nuo žmonių 2019 m. sumokėto GPM, dydis būtų 100 proc. sumokėto GPM.

Tačiau turime tam ir „grindis“, ir „lubas“. Jei mokesčių ne visai pavyko sumokėti, tai „grindys“ būtų 100 eurų, „lubos“ 36 MMA, tai iš esmės sudarytų per metus apie 16 tūkst. eurų, jei gerai suskaičiuoju“, – pristatydama pagalbos priemonę anksčiau kalbėjo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Viršutinė riba sieks apie 21 tūkst. eurų, tačiau dėl saugiklių dideles pajamas pernai gavę asmenys pretenduoti negalės, tikslino viceministras Vincas Jurgutis.

A. Armonaitė nurodė, kad į paramą galėtų pretenduoti individualią veiklą vykdantys asmenys, o šios paramos nereikės notifikuoti Europos Komisijai, nereikės ir atskiro Vyriausybės nutarimo.

„Kaip žinote, šiuo metu žmonės, kurie dirba pagal individualią veiklą, gauna iš Užimtumo tarnybos kasmėnesinę 260 Eur išmoką. Visi suprantame, jog neturint santaupų tokie pinigai tikrai yra labai labai maži, dėl to imamės iniciatyvios dar papildomai padėti žmonėms, kurie dėl karantino negali vykdyti savo veiklos“, – aiškino A. Armonaitė.

Priemonės dydis, pasak A. Armonaitės, siekia apie 30 mln. eurų.

Daugiau apie pagalbos priemonę skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)