Įprasta, kad rudenį atšalus orams, SPA centrai ir sanatorijos visada yra dažnas pasirinkimas tarp šeimų. Itin populiaru kurortu tampa Druskininkai, mat tėvai čia gali mėgautis SPA procedūromis, o vaikai – pramogomis Vandens parke ar „Snow“ arenoje. Delfi pasidomėjo, kiek šį rudenį Druskininkuose ir kituose Lietuvos kurortuose gali kainuoti trijų narių šeimos atostogos.

5 dienų atostogos šeimai gali atsieiti apie tūkstantį

Booking.com paieškoje pasirinkome trivietį kambarį spalio 26-31 d. datai (5 nakvynės).

Druskininkų „Eglės Sanatorija“ siūlo rinktis sanatorinį gydymą už 212 Eur nakčiai, t. y. 1062 Eur 5 dienoms. Į šią kainą įskaičiuotos 5 gydomosios procedūros per parą, baseinas, pirtys, maitinimas. Patikrinus kainas kitomis datomis, galima rasti ir pigesnį variantą – 170 Eur už naktį.

Druskininkų vandens parke įsikūrusiame viešbutyje „AQUA“ 5 nakvynės spalio pabaigoje kainuos apie 700 Eur. Į šią kainą įskaičiuoti pusryčiai ir vakarienė trims asmenims, po vieną procedūrą ir vandens parko bei pirčių erdvė.

Druskininkų kurorte įsikūrusiame viešbutyje „Grand SPA Lietuva Hotel Lietuva“ 5 nakvynės standartiniame dviviečiame kambaryje šeimai atsieis beveik 500 Eur. Į kainą įskaičiuoti ir pusryčiai, tačiau už SPA, baseiną ir pirtis, pietus ir vakarienė reikės papildomai susimokėti.

Druskininkų centre įsikūrusiame 4 žvaigždučių viešbutyje „SPA Vilnius Druskininkai“ įrengtas SPA centras. Čia 5 nakvynės su pusryčiais kainuos 812 Eur, už procedūras reikės mokėti papildomai.

Kitame Lietuvos kurorte – Birštone, šalia ežero įsikūrusioje apgyvendinimo įstaigoje „Vytautas Mineral SPA“ šeimyninis pusiau liukso numeris atsieis 935 Eur. Čia įrengtas SPA centras su sauna, hamamu ir vidaus baseinu.

Tarp populiarių pasirinkimų galima rasti ir pigesnių variantų. „Royal SPA Residence“ sveikatingumo ir SPA centre ekonomiškos klasės kambario kaina – 479 Eur. Čia galima rasti baseiną, garų pirtį, sūkurinių vonių bei saunų.

Palangoje apgyvendinimas šiek tiek pigesnis. Viešbučio „Gradiali Wellness and SPA“ mini liukso kambarys su pusryčiais – 625 Eur. Svečiai gali lankytis baseine ir saunoje.

Viešbučio „Amberton Green Apartments Palanga“ svečiai už 5 nakvynes studijos tipo apartamentuose be pusryčių spalio pabaigoje mokės 418 Eur. Kiekvieną rytą čia galima nemokamai lankytis baseine su pirtimis.

Dalis šeimų tikisi išvykti į užsienį

Nacionalinės turizmo verslo asociacijos (NTVA) prezidentė Žydrė Gavelienė pastebi, kad poilsiu per rudens moksleivių atostogas domimasi nuo mokslo metų pradžios. Anot jos, nors dalis šeimų iškeitė užsienio atostogas į poilsį Lietuvoje, tačiau kita dalis dar laukia galimybės išvykti į Madeirą, Kanarus, Tunisą ir kitas saulėtas šalis, kiti esą perka keliones į Kiprą.

„Dalis šeimų nori atsikvėpti po sunkaus karantino režimo pavasarį ir tikisi išvykti į užsienį. Jei pasikeis šalių bei regionų vertinimo kriterijai, bus itin populiaru keliauti į Kanarų salas, Portugalijos salą Madeirą. Jau dabar matome nemažai keliaujančių į Kiprą, nes iš ten grįžus nereikia saviizoliuotis, sergamumo rodiklis – labai mažas“, – sako Ž. Gavelienė.

„Mėgstantys keliauti automobiliu, jeigu aukščiau minėtos aplinkybės – sergamumo rodikliai ir paveiktų šalių vertinimo kriterijai – bus palankūs, su vaikais, tikėtina, keliaus į pramogų parkus Vokietijoje, Danijoje, Suomijoje. Šias šalis galima pasiekti keltais, jei per Lenkiją vykti būtų ribojimų“, – pažymi NTVA prezidentė.

Atostogos brango vasarą, rudenį kainos išliks patrauklios

Pašnekovė priduria, kad savaitės trukmės sveikatinimosi atostogos Baltijos šalyse šiemet turi didesnį populiarumą nei pernai.

Tuo metu Lietuvoje populiariausia vykti ten, kur ne tik teikiamos gydomosios paslaugos ir pramogos viešbučiuose, bet ir yra sukurta laisvalaikio infrastruktūra pačiame kurorte.

Anot jos, SPA centrai ir sanatorijos visada yra populiarus šeimų pasirinkimas rudenį. Vieni klientai vyksta kelioms dienoms, kiti visai savaitei. Taip pat esą populiarios kaimo turizmo sodybos, siūlančios kulinarinio paveldo, ūkio, gamtos ar pirties edukacijas.

„Vasaros sezono metu šiek tiek brango atostogos kaimo turizmo sodybose ir pajūryje, nes paklausa gerokai viršijo pasiūlą. Visgi kainos rudens atostogoms Lietuvoje išlieka tikrai labai patrauklios“, – tikina Ž. Gavelienė.

Ji atkreipia dėmesį, kad šiemet verta pasinaudoti tuo, kad Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje nėra užsienio turistų, tad viešbučiai taiko didžiules nuolaidas atostogoms ir apgyvendinimui. Anot jos, kainos prasideda nuo 30 eurų parai.

Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacijos prezidentas Mantas Sabaliauskas priduria, kad norintiems komforto, išskirtinių kulinarinių pojūčių, SPA procedūrų, natūralu, kad poilsis kainuos brangiau.

„Kurie nekelia didelių reikalavimų nakvynės vietai, dažniau renkasi įvairių gamtos objektų, pažintinių takų lankymą, kainos tikrai nebus didesnės, negu buvo vasaros sezono metu“, – sako jis.

Tikina, kad kaimo turizmo sodybos kainų nedidins

Pašnekovas pažymi, kad visi turizmo informacijos centrai sulaukia daug užklausų, ką viename ar kitame Lietuvos regione galima veikti atvykus su įvairaus amžiaus vaikais.

„Nepasikuklinsiu pasakęs, kad kur benuvyktumėte, veiklos ras tiek tėveliai, tiek jų vaikai. Populiarios įvairiausios pramogos: pradedant įdomiais edukaciniais užsiėmimais ir ekskursijomis vaikams, saugomų teritorijų lankytojų centrų lankymu, apžvalgos bokštų lankymu, vandens pramogomis, kulinariniais potyriais ir baigiant aktyviomis pramogomis – šeimų žygiais pažintiniais takais dviračiais, pėsčiomis. Dėl visiems suprantamų priežasčių, šį sezoną ypatingai populiarios visos veiklos, kurios vyksta atvirose erdvėse“, – pasakoja M. Sabaliauskas.

Kaimo turizmas

Turizmo informacijos centrų asociacijos prezidentas pažymi, kad iki spalio mėnesio atostogų dar nemažai laiko, tad dar sunku prognozuoti, kaip atostogaus šeimos.

„Užsienio turistų nėra, todėl paprastai vietos, kurias jie užimdavo tiek SPA, tiek viešbučiuose, tikėtina, bus laisvos. Nuo paslaugų kainų ir keliautojų poreikių priklausys, ar tas vietas užims lietuvių šeimos.

Kitas variantas – kaimo turizmo sodybos, kurios paprastai tokiu metu jau pabaigia turizmo sezoną. Tačiau tai yra joms galimybė tą sezoną pratęsti ir gauti papildomų pajamų. Manau, kad kainų šis sektorius tikrai nedidins, jos išliks tokios pat, kaip ir buvo vasaros turizmo sezono metu“, – svarsto pašnekovas.

Kokias atostogas renkasi šeimos?

Keliauk Lietuvoje“ atstovė spaudai Gintarė Stakėnaitė Delfi pasakojo, kad šeimos su vaikais yra ypač pamėgusios kurortines teritorijas, kur daug gamtos, mažesni žmonių srautai, didelis apgyvendinimo paslaugų pasirinkimas. Itin patraukli vietovė, anot jos, yra Anykščių kraštas.

„Anykščiai yra tikrų tikriausia šeimų sostinė. Populiariausiu objektu vis dar gali būti tituluojamas Medžių lajų tako kompleksas. Šiais metais čia pristatyta ir viena naujiena – Lynų tiltas per Šventąją. Kita atrakcija – prie Anykščių įsikūręs Labirintų parkas su apverstu namu, mini golfu, batutais, nusileidimo padangomis ir galybe kitų pramogų.

Jau eilę metų vienas mėgstamiausių objektų yra pramogų ir sporto centras „Kalita“, o pučiant rudeniškam vėjui, ypač malonia patirtimi galėtų tapti pasivažinėjimas visureigiu Safari parke“, – pasakoja „Keliauk Lietuvoje“ atstovė.

Anot jos, nuo Anykščių neatsilieka ir Molėtai. Čia įsikūręs įspūdingas technikos muziejus ir etnokosmologijos muziejus, Molėtų observatorija. Lankytojus esą nustebins ir netoli Molėtų gyvuojantis „Žalvario parkas“, kur stūkso lauko čiuožykla, vaikų žaidimo aikštelė su batutu, senovinės karuselės, slepiasi kreivų veidrodžių kambarys.

„Taip pat šeimas su vaikais vilioja uždaros vandens pramogos – vandens parkai ir baseinų kompleksai. Tokias pramogas siūlo kurortai – Druskininkai, Birštonas, Palanga, taip pat Vilniaus miestas. Praėjusią savaitę visiškai naujas baseinas su pramogų zona atidarytas Tauragėje“, – pažymi G. Stakėnaitė.

Tarp šeimų išpopuliarėjo neįprastos nakvynės

„Keliauk Lietuvoje“ atstovė teigia pastebinti, kad šeimos renkasi atokesnes vietoves, mažesnes apgyvendinimo įstaigas. Itin išpopuliarėjo neįprastos nakvynės. Nors jų mūsų šalyje gausu, išvyką į tokias vietas tenka planuotis iš anksčiau.

„Jau minėtuose Molėtuose galima apsistoti erdviame, bet įspūdingai įrengtame namelyje medyje „Moletai Tree House“. Dar du panašūs namukai yra įsikūrę Varėnoje – „Varena Treehouse East“ ir „Varena Treehouse West“. Alytaus rajone netoli Žuvinto rezervato atidarytas Paukščių namelis medyje.

Kretingos rajone „Kalniaus sodyboje“ galima paatostogauti tarp medžių kabančioje šildomoje palapinėje. Čia taip pat įrengtas hamakas bei terasa, kur kelių metrų aukštyje galima pasimėgauti užburiančiu saulėlydžiu, be to, toje pačioje sodyboje, pievoje ganosi vieninteliai Baltijos šalyse Fryzų veislės žirgai“, – pasakoja ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)