„Kaip rodo apklausos, trečdalis šalies gyventojų vis dar neturi jokių arba turi tik minimalias iki vieno mėnesio išgyventi leidžiančias santaupas. Daugybė studijų rodo, kad taupymas visų pirma yra įprotis, kurį reikia ugdyti, – būtent tam ir įdiegėme skaitmeninės taupyklės funkciją. Ją tereikia aktyvinti prisijungus prie mobiliosios programėlės arba interneto banko ir taupyti bus galima kaskart mokant kortele prekybos ir paslaugų vietose ar internetu“, – sako Sonata Gutauskaitė-Bubnelienė, SEB Baltijos šalių mažmeninės bankininkystės vadovė.

Kaip rašoma pranešime, mobiliosios programėlės naudotojams aktyvinus skaitmeninės taupyklės funkciją iki sveiko skaičiaus bus suapvalinama kiekvieno mokėjimo kortele suma ir kitą dieną lėšos bus pervedamos į kaupiamojo indėlio sąskaitą. Pavyzdžiui, sumokėjus 6,70 euro, taupyti automatiškai bus skiriama 30 centų. Skaičiuojama, kad per metus vien tokiu būdu vidutiniškai galima sutaupyti apie 150–160 eurų.

SEB mobiliosios programėlės naudotojai taip pat galės susikurti iki penkių taupymo tikslų ir nustatyti norimo dažnio automatinius periodinius mokėjimus tiems tikslams pasiekti.

„Nesvarbu, kas tai būtų, – atostogos, dviratis, pradinė įmoka automobiliui, atsarga juodai dienai – kiekvieną taupymo tikslą programėlės naudotojai galės iliustruoti norimu paveikslėliu, stebėti, kiek lėšų jau sutaupė, o prireikus – paprastai ir lengvai pervesti sukauptas lėšas į banko sąskaitą ir naudotis pinigais“, – teigia S.Gutauskaitė-Bubnelienė.

Naujomis taupymo funkcijomis SEB mobiliosios programėlės turėtojai galės naudotis nemokamai.

SEB banko mobiliąja programėle šiuo metu naudojasi beveik 330 tūkst. privačių klientų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)