V. Navickas laidoje paklaustas, kaip jis vertina Seimo sprendimą vyresniems nei 60 metų asmenims mokėti 100 proc. MMA siekiančias subsidijas, sakė manantis, kad tai išties reali pagalba ir tikino besidžiaugiantis, kad turime tokį pasirinkimą, nes 2008-2009-aisiais Lietuva sau to leisti nebūtų galėjusi.

Kadangi tiesioginės išmokos numatytos tiek vaikams, tiek pensininkams, taip pat paramą gauna verslo įmonės, N. Navickas buvo paklaustas ir ar pritartų tiesioginėms išmokoms visiems, o ne keletui visuomenės grupių, tačiau teigė, kad visgi labiau tikslinga būtų remti tuos, kurie nukentėjo tiesiogiai nuo krizės bei tuos, kur yra didesnė tikimybė, kad jie šiuos pinigus išleis ir jie bus skirti Lietuvoje gaminamoms prekėms ir paslaugoms.

Kristina Pocytė, Mykolas Majauskas

Seimo narys Mykolas Majauskas laidoje tikino jaučiantis nerimą dėl to, kad iki šiol nėra paskaičiuota, kaip mes šiandien leidžiamus pinigus vėliau grąžinsime.

„Aš būčiau linkęs dalinti valstybės išlaidas krizės metu į dvi dalis: tai žmonės ir įmonės, kas nukentėjo, jie turi gauti pagalbą kuo skubiau ir turėtų būti kuo mažiau įvairių trikdžių juos gauti <..>.

Tačiau kai kalbame apie ekonomikos skatinimo priemones, dažnai taip labai gražiai pavadintas, bet be jokios kaštų ir naudos analizės, kai yra leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai, tuo labiau už skolintus pinigus, man yra neramu, nes nėra paskaičiuota, kaip tie pinigai atgal sugrįš ir mes sumokėsime ir grąžinsime tas skolas“, – svarstė jis.

Taip pat Seimo nario buvo klausta ir ką jis mano apie tiesioginių išmokų dalijimą visiems, gyventojų neskirstant į atskiras grupes ar veiklas, mat tokios taktikos jau ėmėsi Jungtinės Amerikos Valstijos, o šiandien apie tai svarsto ir Ispanijos valdžia.

„Pirma, greitai ir kuo daugiau turime padėti tiems, kurie nukentėjo. Kai kalbame apie vienkartines išmokas, iš tikrųjų tai atrodo labai keistai, nes nėra jokio paskaičiavimo, kokio dydžio jos reikia. Ir kai sakome, kad paskatinsime ekonomiką, tai neaišku, kokią.

Vaidas Navickas

Yra išmoka pensininkams, vaikams, prezidentas pasiūlė laikiną GPM mažinimą, gali būti dar daugiau vienkartinių išmokų, kurie visai nenukentėjo, bet tokiu būdu mes nesprendžiame įsisenėjusių šeimos skurdo, pensininkų skurdo problemų, o vienkartinė išmoka situacijos nepakeis“, – aiškino M. Majauskas ir teigė bendrai idėjos visiems mokėti tiesiogines išmokas nepalaikantis.

„Manau, kad turime padėti tiems, kas nukentėjo, o toliau pinigus skaičiuoti labai atsargiai, nes juos reikės grąžinti. Kas norėtų dovanos, kurią reikės grąžinti? <..>

Biudžeto deficitas, kurį turime prognozuojamą Lietuvoje, šiais metais bus didžiausias per visą Lietuvos nepriklausomą istoriją ir didžiausias visoje Europos Sąjungoje“, – sakė Seimo narys.

M. Majauskas taip pat teigė balsuosiantis prieš bet kokius naujus mokestinius pakeitimus, kuriais gyventojams galėtų būti didinama mokestinė našta.

„Man atrodo, kad Lietuvoje pakanka mokesčių“, – sakė jis ir tikino, kad didindami mokesčius mes ar labiau slėgsime ekonomiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)