„Karantino metu jau esame pasiūlę verslui tiesioginių paskolų priemonę, tad turimą patirtį naudojame pilnu pajėgumu, ruošdamiesi naujosios finansinės priemonės pristatymui ir įgyvendinimui, – sako INVEGA vadovas Kęstutis Motiejūnas. – Šios turizmo sektoriui skirtos paskolos suteiks galimybę kelionių organizatoriams deramai atsiskaityti su avansus už keliones ar neįvykusias keliones apmokėjusiais keliautojais, o viešbučiams – papildyti būtinąsias apyvartines išlaidas.“

INVEGA atkreipia dėmesį, kad tiesioginių paskolų paketas formuojamas specialiai turizmo sektoriaus atstovams siekiant mažinti COVID-19 pandemijos poveikį viename iš didžiausius nuostolius dėl karantino patyrusių verslo sektorių. Pasaulio turizmo organizacijos (PTO) prognozės teigia, jog šiemet koronaviruso paveikti tarptautinio turizmo srautai bus 60–80% mažesni, palyginti su praėjusiais metais. PTO teigimu, tik palaipsniui atsidarant tarptautinėms sienoms bei dar iki liepos pradžios šalims palengvinus kelionių apribojimus, žala tarptautiniu mastu galėtų būti sumažinta iki 58%. Nepaisant scenarijaus, Lietuvoje koronaviruso keliamus nuostolius atitinkamai jaučia apie 400 kelionių organizatorių, įdarbinančių per 3000 darbuotojų.

Atsižvelgiant į tai, naujomis INVEGOS lengvatinėmis paskolomis galės pasinaudoti kelionių organizatoriai, siekiantys atsiskaityti su turistais, kuriems dėl prasidėjusio karantino buvo atšauktos užsakomųjų skrydžių bei autobusų kelionės. Paskolos taip pat bus teikiamos viešbučių paslaugas teikiančioms įmonėms, jų būtinosioms apyvartinėms išlaidoms padengti.

INVEGA pabrėžia, jog šios paskolos yra tikslinė finansinė pagalba, skirta specifinėms pandemijos pasekmėms, su kuriomis susiduria turizmo sektorius, mažinti. Turizmo paslaugas siūlančios įmonės taip pat gali pasinaudoti kitomis esamomis finansavimo priemonėmis COVID-19 laikotarpiu.

Planuojama, jog finansinė pagalba turizmo sektoriui palaikyti bus teikiama iki 2020 m. gruodžio 31 d., numatoma maksimali paskola vienam gavėjui – iki 3 000 000 Eur. Tiesiogines paskolas planuojama pradėti teikti šių metų birželio viduryje.

Naujausia informacija apie visas INVEGA siūlomas priemones ir per jas teikiamą valstybės paramą su sunkumais susiduriančiam ar naujų galimybių ieškančiam verslui skelbiama interneto svetainės
specialioje skiltyje Pagalba verslui COVID-19 krizės metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)