Į paskolą gali pretenduoti smulkios, vidutinės ir didelės įmonės, kurių apyvarta dėl COVID-19 sumažėjo ne mažiau kaip 30% ir jos susidūrė su sunkumais, įgyvendindamos prisiimtus įsipareigojimus. Paskolos bus teikiamos pagal priemonę „Portfelinės garantijos paskoloms 2“. Pagal šią priemonę Medicinos bankas gali teikti ne tik paskolas, bet ir kredito linijas bei lizingus.

„Turėdami ilgametės patirties ir kompetencijos dirbti su verslu, žinome jo poreikius, tikimės reikšmingai prisidėti prie pagalbos šalies įmonėms, kurios šiuo metu patiria neeilinius iššūkius. Neabejojame, kad operatyvumas bei gebėjimas maksimaliai efektyviai vertinti įmonių būklę bei jų poreikius taps vienu iš dabar tokių reikalingų instrumentų įlieti į rinką papildomų pinigų“, – sako Medicinos banko Kreditų departamento direktorė dr. Laura Ivaškevičiūtė.

Portfelinių garantijų paskoloms priemone pasinaudoti galės tos įmonės, kurios nepatyrė finansinių sunkumų iki 2019 metų pabaigos. Galima maksimali paskolos suma sudaro 5 mln. eurų, jos terminas – iki 6 metų.

Šioms paskoloms valstybė suteikia iki 80% garantiją, palūkanos kiekvienai paskolai bus nustatomos individualiai.

„Portfelinėms garantijoms 2“ numatyta iš viso skirti iki 85 mln. eurų valstybės biudžeto lėšų.

Pasak dr. L. Ivaškevičiūtės, Lietuvoje įvestas griežtas karantinas turėjo reikšmingos įtakos įmonių pajamų kritimui, o kartu – likvidumo sumažėjimui.

„Ne vienerius metus bendradarbiaudami su „Invega“ ir prisidėdami prie agentūros siekio skatinti įmonių veiklą įvairiuose jų gyvavimo etapuose, esame sukaupę daug patirties. Laikome aukštu įvertinimu, kad mums buvo patikėta reikšminga šio naujo finansinio instrumento dalis ir tikimės, kad verslas tuo aktyviai domėsis. Esame pasirengę nedelsdami įsijungti į verslo finansavimo procesą. Pažymėtina, kad tai vienintelė Invega priemonė, kuria gali pasinaudoti didelės įmonės“, – teigia Medicinos banko Kreditų departamento direktorė.

Savo ruožtu Medicinos bankas aktyviai bendrauja su klientais ir dėl koronaviruso sukeltų sunkumų ir svarsto kreditų mokėjimų atidėjimą, kitas individualias pagalbos priemones. Šiai dienai yra priimti sprendimai dėl 90 proc. gautų prašymų atidėti kreditų grąžinimo terminus.

Pagrindiniam banko akcininkui Konstantinui Karosui priklauso kontrolinis 90,13 proc. banko akcijų paketas, „Western Petroleum Ltd“ – 9,87 proc.banko akcijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)