„Subsidijos po truputį jau pradedamos mokėti pirmiesiems teisingai pateikusiems prašymus.

Subsidijos visiems darbdaviams, teisingai pateikusiems dokumentus, bus pervestos iki mėnesio pabaigos“, – buvo teigiama UT atsakymuose.

Valstybinės darbo inspekcijos (VDI) duomenimis, iš viso iki balandžio 17 dienos prastovos buvo užregistruotos beveik 22 tūkst. įmonių ir 279 tūkst. darbuotojų.

Į UT dėl prastovų subsidijų iki balandžio 17 dienos kreipėsi 6,3 tūkst. darbdavių dėl 39,7 tūkst. į prastovas išleistų darbuotojų.

UT taip pat informavo, kad darbdaviai dažniau renkasi 90 proc. subsidijas darbo užmokesčiui iš valstybės padengti, kurios negali sudaryti daugiau nei minimalų atlyginimą, o įmonė iš savo lėšų turi padengti likusius 10 proc.

Paklausus, ar pastebima gudravimų, kad iki tol mokėję ženkliai didesnį atlyginimą (VDU ir daugiau), darbdaviai rankasi mažesnę 90 proc. subsidiją, UT atstovai teigė, kad įmonės dėl to yra tikrinamos, o pateikus neteisingą informaciją, subsidija nebeskiriama.

„Tikrinant darbdavių pateiktus duomenis vadovaujamasi duomenimis, gautais iš kitų kompetentingų institucijų, todėl pastebėjus netikslumus ar neteisingai nurodytus duomenis, prašome darbdavių patikslinti.

Jei nustatoma, kad informacija pateikta klaidinga, subsidija neskiriama“, – buvo teigiama UT atsakymuose.

Kaip informavo institucija, planuojama, kad už kovo mėnesį bus iš viso esantiems prastovose subsidijų bus išmokėta už 1 mln. Eur.

Informacija apie subsidijas už prastovas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)