Tarsi kultūringa Palanga

Dalia su šeima ir dviem mažamečiais į Ventspilį vyksta jau penkti metai, tad, kaip juokavo, ten jau jaučiasi kaip vietiniai. Nors, įprastai, jų atostogos trunka 4-5 dienas, kaip sakė, veiklos čia per akis, mat net ir per tiek dienų ratų aplink sukti po tas pačias vietas netenka.

Šį Latvijos kurortą Dalia sakė atradusi visai atsitiktinai, o pirmą kartą ten nuvyko paraginta savo mamos.

„Mano mamos draugė Ventspilyje nusipirko butą ir nusprendėme nuvykti ją aplankyti.

Tai buvo jau prieš penkerius metus. Iš pradžių į tą kelionę žiūrėjome pesimistiškai, nieko nesitikėjome, bet kai nuvykome pirmą kartą pamatėme, kad ten labai smagu ir yra daug veiklos“, – apie pirmus įspūdžius pasakojo ji.

Moteris pabrėžė, kad ten – tarsi kultūringa Palanga, kuri yra pritaikyta šeimoms su vaikais.

„Tu kiekviename žingsnyje gali rasti jiems įvairiausių pramogų, kurios yra nemokamos.

Galima skaičiuoti karvių skulptūras, yra traukinukai, vandens parkai, atrakcionai. Netgi paplūdimyje vaikams yra pilna įvairiausių karstyklių, kurios yra nemokamos. Kai pas mus nueini prie jūros, be to, kad su vaiku statysi smėlio pilis, daugiau nelabai yra ką veikti, o ten vaikams yra visiškas rojus“, – pasakojo Dalia.

„Esmė, kad ten yra kurortas – pritaikytas šeimai, o ne nusigėrimams, kaip mūsų Palanga“, – pridūrė ji.

Kito tokio miesto nežino

Paklausta apie kainas kavinėse, Dalia pasakojo, kad jos panašios, kaip mūsų kurortuose.

„Viešbučių daug nėra, daugiau žmonės apsistoja nuomojamuose butuose.

Mes į kavines nevaikštome, nusiperkame maisto parduotuvėje ir tiek, o tada virtuvėlėje pasigaminame. Daug pinigų neišsileidžia, o ir barų bei kavinių ten nėra tiek daug“, – apie Ventspilį bei poilsį ten sakė ji.

Kaip juokėsi, dabar į šį Latvijos kurortą plūsta visi šeimos draugai.

„Papasakojome jau ne vieniems, bet visi, kas nuvyksta, po to džiaugiasi“, – atviravo ji. Pasak moters, kai vaikai užimti ir laimingi, ir tėvai ilsisi.

„Kito tokio miesto, kuris būtų taip pritaikytas ilsėtis su vaikais nei Lietuvoje nei Latvijoje daugiau nežinau“, – svarstė ji. Nors, kaip sakė, Daliai gaila, kad lietuviai „išveža“ pinigus iš savo šalies.

Nakvynė – nuo 15 Eur

Įkišus nosį į vieną iš nakvynės rezervacijų portalų „Booking.com“ ir į paieškos lauką įvedus artimiausio savaitgalio, rugpjūčio 10-11 d., datą, nakvynės kainos tikrai maloniai nustebina.

3,1 km nuo centro esančiuose nakvynės namuose kainos nesikandžioja, čia nakčiai keturviečiame kambaryje dviese galima apsistoti ir už 15 Eur, tad žmogui naktis atsieina vos 7,5 Eur.

Žinoma, daugiausia paieškoje – apartamentų. Čia jie ir paprastesni, ir prašmatnūs.

Už nakvynė pačiame miesto centre esančiame bute ateinantį savaitgalį gali tekti pakloti ir apie 50 Eur dviems, tačiau, ko gero, reikėtų įvertinti ir tai, kad nakvynės ieškoma paskutinę minutę, o geriausi pasiūlymai, tikėtina, jau išgraibstyti.

Apibūdino lietuvius

DELFI susisiekus su Ventspilio turizmo informacijos centro atstovais, šie patikino kasmet sulaukiantys daugybės atvykstančių lietuvių.

Kaip skaičiavo, 2017-aisiais šį miestą aplankė 16,9 tūkst. lietuvių, o 2018 m. – 16,3 tūkst., tačiau, anot jų, turistų iš Lietuvos srauto mažėjimas pastebimas, nes lietuviai mieste apsistoja daug ilgesnį laiką, nei buvo įprasta anksčiau.

Paklausus, koks turistas yra lietuvis, informacijos centro atstovai tikino, kad tai tokie žmonės, kurie dažniausiai atostogauti linkę atvykti su visa šeima ir įprastai mieste apsistoja ilgiau nei turistai iš kitų šalių.

„Jie mėgaujasi įvairiausiomis veiklomis mieste, leidžia laiką paplūdimyje, itin mėgsta pramogas vaikams“, – sakė atstovai.

Tiesa, ar lietuviai yra linkę paišlaidauti, informacijos centro atstovai atsakyti negalėjo ir teigė tokios statistikos paprasčiausiai neturintys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (451)