Kaip nurodoma prekybos vietas nuomojančios įmonės tinklapyje, 2018 metų vasarį duris atvėrusiame pastate savo produkcija prekiauja apie 50 lietuviškų ūkių atstovų. Gurmanų traukos centru prisistatantis turgus niekada ir neslėpė, kad mažai uždirbantys miestiečiai nėra jo klientai.

Kainos čia – įkandamos ne kiekvienam. Pavyzdžiui, už kilogramą kiaulienos šašlyko reiktų sumokėti 8,55 euro. Palyginimui, internetinėje parduotuvėje „Barbora“ tokį patį produktą galima rasti perpus pigiau – už 4,29 euro.

1 kg kiaulienos išpjovos „Benedikto turguje“ kainuoja 9,90 euro, „Barboroje“ – 5,49 euro. 1 kg kiaulienos šoninės „Benedikto turguje“ kainuoja 8,15 euro, „Barboroje“ – 4,49 euro.

Peri Peri Restas

Perka išvykoms į gamtą

Tačiau gurmanų mekoje galima rasti tokių produktų, kurių kitur tiesiog nėra. Pavyzdžiui, čia jau kepimui paruošta vištiena prekiauja „Peri Peri Restas”.

Kaip pasakojo ją pardavinėjanti Rima, didžiausia marinuotos vištienos paklausa būna savaitgaliais.

„Nusiperki ir gali namie, sode ar gamtoje išsikepti. Būna užsakymų ir į darbovietes. Prie vištos yra kukurūzai, įvairiausi padažai, kurie tinka vištienai“, – pasakojo ji.

„Peri Peri“ kumpeliai be odos ir be kaulų kainuoja 7,77 euro už kilogramą. Rima teigė, kad per vieną apsipirkimą žmonės pas ją išleidžia nuo 10 iki 15 eurų.

Klientai – nuolatiniai

Turguje galima rasti įdomiausių sūrių. Pavyzdžiui, ar kada teko girdėti apie ožkų angliukus (3 eurai) ar ožkų piramides (3,5 euro)? „Pieno namų“ pardavėja Ilona sakė, kad jie tikrai populiarūs

„Džiovinti karvės pieno sūreliai labai populiarūs, išperka per dieną. Ožkų piramidės ir angliukai irgi labai perkami. Tai naujiena, žmonėms patraukliai atrodo, tai darosi rinkinius, nešasi į svečius. Tai ir sveikas, ir gurmaniškas produktas“, – pasakojo ji.

Ilona dėstė, kad ant jos prekystalio galima rasti tiek ožkų, tiek avių, tiek karvių pieno produkcijos.

„Didžioji dalis surinkta iš smulkių Lietuvos ūkininkų, iš įvairiausių kampelių. Iš Joniškio, Varėnos, Klaipėdos. O didžioji dalis klientų yra nuolatinių, kažkur netoli gyvenančių. Kitiems gal pakeliui važiuoti į sodybas“, – svarstė ji.

Pieno namai

Pašnekovė sakė neseniai paskaičiavusi, kad jos klientų pirkinių krepšelio vidurkis yra apie 10 eurų.

Mėgsta ikrus ir eršketus

Fiš Kintai“ žuvimi prekiaujanti Nijolė pasakojo, kad šviežios prekės atvežamos bent du kartus per savaitę.

„Mūsų klientai žino, kokiomis dienomis veža, tai tik atveža, iškart išperka“, – tvirtino ji.

Moteris siūlė įsigyti karpio, plačiakakčio, amūro, upėtakio, sibirinio eršketo.

Fiš Kintai

Kilogramas paprastojo karpio „Benedikto turguje“ kainuoja 7,89 euro, 1 kg vaivorykštinio upėtakio – 9,90 euro, 1 kg sibirinio eršketo kepsnelių – 17,90 euro.

„Vilniečiai labai mėgsta ikrus, o dar eršketai labai skanūs“, – siūlė Nijolė.

Brangesnės daržovės

„Benedikto turguje“ prekiaujama ir daržovėmis, vaisiais. 1 kg. lietuviškų bulvių čia kainuoja 1,30 euro, kai „Barboroje“ – 0,99 euro. 1 kg lietuviškų agurkų turguje kainuoja 1,80 euro, „Barboroje“ – 1,17 euro (be akcijos).

Švieži obuoliai turguje atsieis 1,20 euro/kg, kriaušės – 3 euro/kg.

Stragių ūkio“ pardavėja Jolita DELFI paaiškino, kad ekologiška produkcija kainuoja brangiau.

„Stengiamės, kad švarūs produktai būtų, o žmonės vertina, todėl šiek tiek brangiau“, – sakė ji.

Stragių ūkis

Pašnekovė skaičiavo, kad paprastai per vieną apsipirkimą žmonės išleidžia tarp 5 ir 20 eurų.

Turguje dar galima rasti kaimiškų kiaušinių. 10 vienetų turguje kainuoja 2,70 eurų, kai „Barboroje“ už pakuotę „Kaimiški ant kraiko laikomų vištų“ tektų sumokėti 1,49 euro.

Siūlo riešutų

Nuts About“ pardavėja Erika sakė, kad gali pasiūlyti pačių skaniausių riešutėlių.

„Mes juos paskrudiname karamelėje ir kokiais nors prieskoniais pagardiname, – pasakojo ji. – Gali būti ir sūresnių, ir saldesnių. Gaminame iš jų dovanėles, gali būti verslo, įvairioms progoms, gimtadieniui, vestuvėms“, – sakė ji.

Nuts About

Erika dėstė, kad jų asortimente yra ir tradicinių riešutų, pavyzdžiui, su sūdyta karamele, ir naujovių, pavyzdžiui, su juodaisiais serbentais. „Riešutai su cinamonu ypač per Kalėdas yra geidžiami“, – pasakojo ji.

„Nuts About“ kainos svyruoja tarp 20 ir 30 eurų už kilogramą.

Veikia nuostolingai

Prekybos plotą nuomojančioje įmonėje „Benedikto turgus“ liepos 30 dieną, „Sodros“ duomenimis, dirbo penki darbuotojai, kuriems birželį mokėtų atlyginimų vidurkis sudarė 1744,07 euro iki mokesčių.

Registrų centro duomenimis, įmonės akcininkai yra Jolanta Sirvydienė, Janina Mikolaitienė, Maina Kregždienė ir dar viena įmonė „Infrastruktūra LT“ (kurios akcininkai yra Vitalijus Kuodis ir Paulius Baltrėnas).

1,5 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekyvietė 2018 metais veikė nuostolingai, rodo naujausia finansinė ataskaita. Nors gauta 601 tūkst. eurų pardavimo pajamų, grynasis nuostolis sudarė 145 tūkst. eurų.

Anksčiau skelbta, kad į prekyvietę investuota 3,7 mln. eurų, kurie turėtų atsipirkti per 10–12 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)