Nors jau kelias savaites galima stebėti gana žymų žaliavinės naftos ir didemeninių degalų kainų kritimą, birželio mėnesį, kap buvo teigiama Pricer.lt atsiųstame pranešime, vidutinės degalų kainos šalies degalinėse keitėsi labai nežymiai.

Vidutiniškai 1 litras A95 benzino vairuotojams per paskutinį mėnesį atpigo 1,1 proc., o 1 litras dyzelinio kuro – 2,7 proc.

„Galimai tai degalinių noras pratęsti pelningą laikotarpį ir per Jonines, kai degalų paklausa padidėja“, – tokia išvada buvo daroma pranešime.

Birželio 18 dieną Vilniaus ir Kauno degalinėse Pricer.lt palygino degalų kainas.

Degalų kainų analizė parodė, kad tyrimo dieną pigiausias A95 benzinas Vilniuje buvo degalinėje „Ecoil“, o jo kaina ten siekė 1,14 Eur, o Kaune – degalinėje „Jozita“ – 1,150 Eur.

„Tai jau antras kartas per Pricer.lt tyrimo istoriją, kai mažiausia benzino kaina fiksuojama sostinėje, o ne Kaune“, – pastebėjo tyrėjai.

Brangiausias A95 benzinas buvo parduodamas degalinėje „Circle K“ , o jo kaina buvo 1,316 Eur.

Kalbant apie dyzeliną, pigiausiai juo birželio 18 dieną prekiavo degalinė „Jozita“, kur 1 litro degalų kaina buvo 1,03 Eur.

Brangiausias dyzelinas taip pat fiksuotas degalinėje „Circle K“, kur 1 litras dyzelino kainavo 1,216 Eur.

O štai dujų kaina skirtingose degalinėse skyrėsi ir daugiau nei 10 euro centų. Mažiausia ji buvo „Jozitoje“ – 0,48 Eur, brangiausia – degalinėje „Viada“ – 0,589 Eur.

Apibendrintai buvo teigiama, kad birželio mėnesio pigiausių degalų reitinge pirmą vietą užėmė degalinė „Ecoil“, kuri pirmavo mažiausios A95 benzino kainos kategorijoje.

„Kitose kategorijose vienareikšmiu lyderiu ir toliau išlieka degalinė „Jozita“, kurioje tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos užfiksuotos mažiausios Kaune ir Vilniuje“, – teigė tyrėjai.

Pranešama, kad pigiausių degalų kainų tyrimo metu buvo užfiksuotos visų degalų rūšių kainos, kuriomis prekiauja degalinių operatoriai. Išanalizavus duomenis, sudarytas degalinių kainų reitingas kiekvienai atskirai degalų rūšiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)